Как да се храним (здравословно) за 99 лв. на месец?

09/07/2016

healthy099

Малко предистория

Преди известно време нашият приятел Дани Георгиев напуска добре платената си работа, за да преследва мечтата си и разработва прогрaмата Iris. Въпросната програма е предназначена за всички, които прекарват дълги часове пред монитора и основната й цел е да оптимизира работата на въпросния монитор така, че максимално да щади очите и зрението на работещия пред него човек.

Началото на Дани

След като той напуска работа обаче, далеч не му е било лесно. Всъщност – в по-голяма част от времето си е било бая гърч и е имал не един и два месеца, в които е трябвало да кара до макс 100 лв. на месец за храна. Може да прочетете цялата му история, да си изтеглите Freemium версия на програмата и да видите дали ще ви хареса как работи за вас. А междувременно прочетете и как Дани се е справил с тежкото финансово положение и е използвал ума си, измисляйки как да се изхранва с едва 99 лв. на месец, подбирайки предимно смислена храна и избягвайки junk-а като цяло.

За лесното, евтино и полезно хранене

Повечето информация в интернет на тази тема е bullshit. Трябват ти много пари, много време, много усилия и т.н. Тъпотии.

Първо искам да ви дам цялата информация за здравословното хранене в едно изречение. Сега, ако бях малко по-умен, щях да напиша книга с 300 страници тъпотии, която да се казва “Тайната на плоския корем” или “Избухващи бицепси” или “Наръчник на нацепения батка”, но както и да е.

Протеини, бавни въглехидрати, мазнини, които не са готвени, плодове, зеленчуци и вода. Това е. Знам, че звучи сбъркано, но почти всичката храна е полезна. Без бъзик, храната е хубаво нещо.
И сега патентованата ми система. Представям ви Poor man diet!

Poor man diet

100 бр. яйца – 20 лв. – 7500 ккал
10 бр. пълнозърнест хляб – 10 лв. – 12500 ккал
2 кг фъстъци – 20 лв. – 12000 ккал
10 кг кисело мляко 3.6% – 10 лв. – 6000 ккал
2 кг овесени ядки – 4 лв. – 6000 ккал
10 кг  домати – 15 лв. – 2000 ккал
2 кг белени семки – 10 лв. – 12000 ккал
500 гр. масло – 8 лв. – 3600 ккал
5 бр. кроасани – 1.50лв – 1150 ккал
90 литра вода (от чешмата) – 0 лв. – 0 ккал

Общо: 62750 ккал, 98.50лв

След всичко това се връзват към 2000 калории на ден за 3.50лв. Принципно това е нормално за един обикновен човек да изглежда добре.

За да заякнеш: +500 ккал. За да отслабнеш: -500 ккал.

И понеже жените винаги отслабват, а мъжете винаги качват, намерете си някоя девойка да й изяждате порцията или някой пич, за да не хвърляте храна.

П.С. Оставил съм 50 ст. за салфетки. Препоръчителната им доза е един път месечно в Студентски град. Така де, трябва да има и забавления от време на време…

Стига сте мрънкали. Разцепвайте.

Коментар на Лазар:

Наясно съм, че това хранене е далеч от оптимално, но също така ти трябва да си наясно, че това хранене е доста по-добро от храненето на повечето хора и излиза малко над 3 лв. на ден (!!!). Аз лично бих добави малко повече свежи зеленчуци, особено ако целта ви е fat LOSS. Помнете, че това е опростен подход, който да ви помогне да се храните относително ОК и да преодолеете период на стрес и ниски доходи с минимално или почти никакви поражения. Междувременно ВИНАГИ, ВИНАГИ, ВИНАГИ се стремете и работете в посока да правите нещо, от което другите имат полза, да го правите качествено, да се стремите да го правите все по-добре и да го продавате и договаряте на първо за вас, чак след това за другата страна цена. И както е казал Дани – разцепвайте!

Edit – Понеже се появиха хора, които не вярваха за цените:

Коментар на Дани:

Има на Clever кисело мляко 3.6% по 50 ст., има и едни големи кутии по 3-4лв. Даже съм пресилил някои цени. Примерно аз купувам 1 кг сурови фъстъци за 5 лв. 2х5=10 лв., вместо 20. Доматите – зависи от сезона. Сега са по толкова. Може и да се заместят с нещо, и без това са само 2000 ккал. Въпросът е, че трябва да имаш и нещо вкусно. Целите пилета също са добри и много евтини.

Автор: Лазар Радков, Live to Lift

от

публикувано на: 09/07/2016

БНР© 2020 Бинар. Всички права запазени.

Дуенде
  • Фънк Соул
  • БГ Поп
  • Пънк Джаз
  • Детското.БНР
  • Дуенде
  • Фолклор
  • Класика
В момента:
Следва: