За онези, които не разбраха важните дати на 2015

20/01/2016

Преди една година, на 7 януари, „фанатици, оскотели от Корана“ избиха 12 души от редакцията на „Шарли ебдо“ заради публикувани карикатури на пророка Мохамед.

"Шарли ебдо" - специално предложение
„Шарли ебдо“ – специално предложение.

Три месеца по-късно, от 13 до 20 април, четири катастрофи в Средиземно море поставиха началото на „миграционната криза“ в Евросъюза.

Мигранти
Мигранти.

И изскочи Ислямска държава от Ирландия до Литва (все още не е забранена никъде) – нова историческа общност, формирана в Европа като следствие от приемането на всевъзможни бежанци от всички горещи точки по света. Само трябва да изобразиш скръбна физиономия и да покажеш сирийски паспорт, купен от пазара за 750 евро (точно такъв, с какъвто един холандски журналист се пошегува със своя министър-председател). Мигрантът като бежанец придобива правото да живее в Европа и да получава от бюджета социална помощ. Бежанецът може да се лиши от своите права само в три случая: когато цъфнат налъмите, когато вълкът се ожени за агнето или след дъждеца напролет.

"Сирийският паспорт" на Марк Рюте
„Сирийският паспорт“ на Марк Рюте.

1 юли – дефолтът в Гърция.

20 септември – победата на Алексис Ципрас на поредните парламентарни избори в Гърция.

Алексис Ципрас – гръцки лидер, съумял да получи поддръжка от Евросъюза за това, за което друг на негово място, бягайки от бачия, щеше да налети на гюмрукчия. Ципрас дълго настройваше гърците против Европа и накрая стана неговото – правителството на политическите му противници се срина. Като взе властта, дълго се би по гърдите и надуваше бузи, докато не дойде време да плаща сметката по приети задължения от гърците, за които са им дадени чували с пари. Без тези чували Гърция отиваше нa майната си. Благодарение на новия си лидер Гърция вече не е само люлка на демокрацията, но и на демагогията. Ципрас принуди партньорите си от Евросъюза да действат на следния принцип, съгласно който на жените им е по-лесно да се отдадат, отколкото да обясняват защо не искат да го правят. На кредиторите им бе по-лесно да напълнят чувалите с пари, отколкото да обясняват защо не искат да хранят безкрайно гърците.

Алексис Ципрас
Алексис Ципрас.

24 ноември – гибелта на руския Су-24М в небето над Сирия, ударен от турска ракета.

И се появи на света нов етнос – туркомани.

Туркомани
Туркомани.

Туркомани – хора с не много ясно произхождение, за които даже Путин не беше чувал, стоварени от Държавния департамент на САЩ на сирийско-турската граница за осъществяването на провокации по време на полетите на руската авиация при изпълнението на интернационалния й дълг. При осъществяването на планирани бомбардировки срещу терористи от Ислямска държава те по най-нагъл начин заставаха под бомбите, имитирайки многочислени жертви, което даде възможност на турските власти, сътрудничещи си с терористите, идеологически да нападнат миролюбивата руска политика. Вследствие на което „газовата мъгла“ в България стана по-гъста и в нея започнаха да бродят едни „голи“ хора, които си играеха на играта „Тука има, тука нема“, търсейки изпод пластмасовите чашки „Български поток“.

Мъгла
Мъгла.

24 декември – Лютви Местан беше изключен от ДПС.

Лютви Местан е български политик, който откри топлата вода с прозрението си, че Движението за права и свободи е лидерска партия, която не търпи друг вожд освен създателя си – Ахмед Доган. Навръх Новата 2016-а година той отнесе най-малко „12 хиляди тупалки за 12 дни“ и застана пред амбразурата, настъпвайки руска мина. С тези си действия Местан възобнови диалога на ДПС с Анкара (не е ясно дали някога е съществувал) и с широки крачки се засили към следващата Нобелова награда за мир, като пътьом се консултира (избяга) в Турското посолство.

Марк Рюте и Лютви Местан
Марк Рюте и Лютви Местан.

от

публикувано на: 20/01/2016

БНР© 2020 Бинар. Всички права запазени.

Дуенде
  • Фънк Соул
  • БГ Поп
  • Пънк Джаз
  • Детското.БНР
  • Дуенде
  • Фолклор
  • Класика
В момента:
Следва: