Д-р Радева ми е забранила да ям

05/01/2016

alf-cat-sandwich

Късно пиле, хич не пее.

„Само още пет минути“ е първата мисъл, която ни минава през главите рано сутрин, когато чуем будилника. И понеже времето е относително понятие, петте минути обикновено са много повече. Ставаме от леглото едва когато стигнем до последния пост във фейсбук, който сме видели, преди да заспим в 2 през нощта. Или пък когато „нуждата“ вече напира на границата. Докато й подпечатваме паспорта, си мислим колко неща трябва да свършим през деня и как да отбием номера със служебните задължения, за да свършим някой и друг личен ангажимент. В най-добрия случай подобни терзания ни глождят в колата или градския транспорт на път към работа. Закуска? Каква ти закуска? Д-р Радева ми е забранила да ям. Храната съдържа микроби. Затова палим цигара и мушваме първото кафе на крак.

Бате, за к‘во ти е тая плантация от спанак? – Разправят, че имало много жѐлазо.

Сядаме в офиса и първо отваряме фейса, после и служебния мейл – ей така, от кумова срама. Скролваме, докато не се сетим, че това е всъщност онази публикация, която гледахме сутринта в леглото, докато се гушкахме със сериозния ни партньор – микрофибърното одеяло от ИКЕА, 100% изкуствено. И всяко пето заглавие е за енергийни напитки и храни с богато съдържание на фибри, които стимулират тялото и мозъка. „Консумирайте киноа“, казват учените. Ако и тази година не бяхме пропуснали профилактичните прегледи при д-р Радева, можеше и да знаем, че хранителният състав на киноата е почти идентичен с този на фасула (в полза на фасула – бел.ред.). Основната разликата е в цената и в чувството, разбира се. Като онези дъвки от пет лева, които, като ги дъвчем, си мислим, че за същите пари пържоли можехме да си купим. Но пък киноата е по-здравословна за околната среда заради процесите, които не настъпват в стомашночревния тракт след нейната консумация.

Не омаловажаваме реципиентите на всякакъв вид текстове за полезни за здравето ни храни. Но моля ви, люде, не си мислете, че дневната доза желязо, която се съдържа в една пържола например, можете да заместите със спанак. Можете, но трябва да изядете три кофи от него.

Кофти ми е на стомаха. Зверски ми се спи.

След всички безсмислени постове и тук- таме свършена работа, отиваме на обяд, освирепели от глад. „Абе, д-р Радева акъл на мен ще ми дава… Дай един мазен хамбургер с двойна порция картофки.“ Следва следобедното кафе, но за разлика от сутрешното, то се пие бавно, на чист въздух, така че белият ни дроб да поеме максималното от 6-те мг катран, 0.6-е мг никотин и 5-е мг въглероден оксид  (източник: шарена Карелия). Връщаме се на работното място, поразцъкваме още малко във фейса, изтриваме рекламните съобщения от служебния имейл и тръгваме.

Майтап бе, Уили.

За да прочетете втората част от текста, моля, натиснете бутона „Харесва ми“ в горния ляв ъгъл на страницата.

Искате вашата кожа да няма умърлушен вид и да сте пъргави като на 20 и то без усилия.

Прибирате се вкъщи – кой пазарувал, кой си взел децата от градина, кой в мола ходил, той си знае. Предлагаме ви 5 лесни стъпки и то напълно безплатно, за които д-р Радева би ви взела поне 50 лв.

1. При второто отваряне на хладилника за лед, огледайте се. Все ще е останал някой плод и половин кофичка мляко. Нарежете плода и го смесете с млякото. Добавете малко и от ядките, които обикновено консумирате с уиски. Една лъжица мед (по желание). Оставете до сутринта в хладилника. Закуската Ви е готова.

2. Легнете си в 1 през нощта, плавно променяйки режима на спане,  за да не стресирате организма.

3. Навийте алармата  си  15 мин. по-рано. Заменете фейсбук-събуждането с креватна гимнастика. Тогава в банята няма да мислите за несвършена работа, а за резултата от свършената.

4. Наслаждавайте се на 15- те минути бонус с приготвената от вечерта закуска, ароматно кафе и цигара. Междувременно може да разглеждате сайта на Бинар.

5. Пак закъснявате за работа, но в добро настроение.

Следва продължение..

1 през нощта е. Лягам си.

от

публикувано на: 05/01/2016

БНР© 2020 Бинар. Всички права запазени.

Дуенде
  • Фънк Соул
  • БГ Поп
  • Пънк Джаз
  • Детското.БНР
  • Дуенде
  • Фолклор
  • Класика
В момента:
Следва: