Бинар: Денят на независимостта

21/09/2015

nezavisimost

На 22 септември България отбелязва 107 години от обявяването на независимостта на страната. Това се случва през 1908 г. чрез Манифест в църквата „Св. Четиридесет мъченици“ в старопрестолния град Велико Търново.

Оттогава е минал повече от един век. Независими ли сме обаче днес?, запитахме се ние. И понеже средният българин съвсем независимо се беше отправил на почивка през тези 4 дни, отправихме въпроса към себе си – към екипа на Бинар.

„Чувствате ли се независим?“, попитахме (се). И ето какво чухме в отговор: 

„Важно е човек да знае от какво (иска да) е независим. Аз, да ти кажа, се чувствам независим от наркотици, цигари, алкохол, но не и например от телешки стек алангле. По-сериозно, зависим съм от себе си и жена си, което никак не ми пречи, дори напротив“, Нинко Кирилов, редактор.

***

„Да, чувствам се достатъчно независим (в смисъл, че от мен нищо не зависи)“, Йосиф Кокончев, режисьор.

***

„Като изключим някои приятни, но вредни навици, лютото и 4-5 човека, останалите ми зависимости са сведени до минимум“, Антония Антонова, редактор.

***

„Много обичам да се чувствам независима, ама това си е илюзия. Готина илюзия. Не се отказвам от нея за нищо на света“, Белослава Димитрова, редактор.

***

„(Не)зависимостта е относително понятие. Пример – сутрин винаги пия горчиво кафе. Никой не избира вместо мен дали да го консумирам без или със захар. В този мой личен избор аз се чувствам независима. Но това е абсолютна заблуда, защото всъщност съм тотално зависима от кофеина“, Анна Капитанова, редактор.

***

„Независимостта идва когато си едно със себе си. Животът наоколо се превръща в невъзможност да си себе си“, Калин Георгиев, оператор.

***

„Независим съм от независимостта! Е, шегувам се, разбира се. Иначе… Независимостта е свобода. А така погледнато… някой беше казал: любовта е онова, заради което си струва да живееш, а свободата е онова, за което си струва да умреш. Това е. Зависим съм от какво ли не, но се чувствам независим, понеже съм зависим от това да бъда свободен – повече от всичко друго“, Ники Русиновски, отговорен редактор.

***

„Да бъдеш независим си има цена. Ако имаш възможност да си я позволиш, ще й се насладиш. Ако ли не, определено няма да се чувстваш независим“, Ивайло Пампулов, редaктор.

Останалите от екипа се оказаха толкова независими, че не ни отговориха:)

С всичко това ви пожелаваме честит празник!

от

публикувано на: 21/09/2015

БНР© 2020 Бинар. Всички права запазени.

Дуенде
  • Фънк Соул
  • БГ Поп
  • Пънк Джаз
  • Детското.БНР
  • Дуенде
  • Фолклор
  • Класика
В момента:
Следва: