Българският форум на бизнес лидерите връчи своите Награди за отговорен бизнес 2013

25/02/2014

Наградите за отговорен бизнес 2013 на Българския форум на бизнес лидерите бяха връчени на тържествена церемония.  За отличията се състезаваха 56 компании от цялата страна, с 10% повече от предишната година. Победителите бяха определени от независимо жури от изтъкнати личности от областта на бизнеса, медиите, правителствения и неправителствения сектор. Негов председател за пета поредна година беше кметът на София Йорданка Фандъкова.

Статуетката в категорията „Инвеститор в човешкия капитал“ получи ЧЕЗ България за проекта „ЧЕЗ – инвеститор в здравето и знанието на служителите“.  Втората награда бе присъдена на „Мобилтел″ за проекта „Топ Пърформърс Програм″ . С трета награда беше отличена „Енерго-Про″ Варна за проекта „Фонд за лечение на служители“. Министърът на труда и социалната политика Хасан Адемов връчи наградите в категорията.

Призът в категорията „Маркетинг, свързан с кауза“ беше присъден на „Ивентас″, които са партньори на проекта „Човечността има лице“ – кампания за набиране на средства за ремонт и купуване на оборудване за първия в България функционален кабинет за бъбречна диагностика сред деца. Подгласници в тази категория станаха „Каменица″ с „Каменица ФЕН купа“ и „Компас″ с инициативата „Поправи детството“. Финалистите получиха наградите си от Бранимир Ботев, заместник-министър на икономиката и енергетиката.

Голямата награда в категорията „Инвеститор в знанието“ отиде при „Телерик″ за проекта „Академия на Телерик“. Инициативата предоставя безплатно качествено и достъпно за всички възрасти обучение в областта на информационните технологии и разработката на софтуер. „Мусала Софт″ грабна второто място с проекта ″Конкурс по програмиране CodeIT″. Трето място в категорията зае „Еврофутбол″ с проекта „Готови за успех“. Иван Кръстев, заместник-министър на образованието и науката връчи наградите в категорията и поздрави всички участници.

Призът в категорията „Инвеститор в околната среда“ беше присъден на „Екопак″ България за проекта 3D Екобус. С помощта на уникалния иновативен мобилен образователен център 80 000 деца в 500 училища и 5000 служители в 80 общини са обучени в разделно събиране и отговорност към околната среда. Втора награда беше отсъдена на „Есри″ България. Трето място получи ЧЕЗ Разпределение България за инвестицията си в опазвне живота на щъркелите и белоглавите лешояди. При връчването на отличията кметът на София Йорданка Фандъкова отбеляза, че категорията е особено ценна.

Социалният министър Хасан Адемов връчи и наградите в традиционно силната категория „Инвеститор в обществото“. Голямата награда заслужи GLOBUL за проекта „GLOBUL подкрепя създаването на Дневен център за хора с интелектуални затруднения“. Центърът създава подходяща среда за адаптация в обществото на хората с леки интелектуални затруднения. На второ място беше класирана „Райфайзенбанк″ за дарителската инициатива „Избери, за да помогнеш“, а третото място беше отсъдено на „Пощенска банка″ за проекта The No Project/PLAY 4 CHANGE.

ЕЙМС Хюман Кепитал България грабнаха специалния приз „Най-добра социална политика на малко или средно предприятие“ за проекта „Не питай какво може България да направи за теб, а помисли какво ти можеш да направиш за България“.

Наградата ENGAGE отиде при СИБАНК за проекта „Синьо лято“, променил не само подхода към децата от социалните домове, а и отношението към доброволчеството сред служителите в самата компания. Носителят на специалното отличие се определя от Международния форум на бизнес лидерите – Великобритания, и отличава компаниите, които успяват да ентусиазират и привлекат всички свои служители в социално отговорните си дейности, а наградата бе връчена от Тим Буйсере, търговски аташе в посолството на Великобритания в България.

Годишните награди на БФБЛ са учредени през 2003 г. Целта им е да популяризират дейностите на компаниите с най-сериозен принос към корпоративната социална отговорност в България и да поощрят останалите фирми да развиват активна социална политика.

Българският форум на бизнес лидерите е асоцииран с Международния форум на бизнес лидерите и е водещата организация в България, която поощрява и развива корпоративната социална отговорност като задължителен елемент от работата на всяка компания.

11 годишни награди за отговорен бизнес на БФБЛ

https://www.youtube.com/watch?v=citaaK6UIO4

от

публикувано на: 25/02/2014

БНР© 2020 Бинар. Всички права запазени.

Дуенде
  • Фънк Соул
  • БГ Поп
  • Пънк Джаз
  • Детското.БНР
  • Дуенде
  • Фолклор
  • Класика
В момента:
Следва: