Бинар увеличава аудиторията си

23/07/2015

Бинар фб

Съветът за електронни медии отложи гласуването на отчета на Българското национално радио поради намаления си състав. От заседанието, на което трябваше да бъде прието свършеното за изминалите 6 месеца в БНР, описано в 50 страници, отсъстваше Иво Атанасов.

„Радиото се управлява добре, с перспектива, разум и експертно“ е квинтесенцията на отчета.

„Хоризонт“ продължава да е стандарт за информираност и актуалност, но продължава да развива и свои линии на теми за дискусия в различни области. „Хоризонт“ демонстрира капацитета си през кризи, не пропусна важни годишнини, продължи да създава свои музикални събития. Рейтингът на програмата е 17,9% (януари-март), 18,7% (април) и 20,2% (юни) в сравнение на средноседмичната аудитория на водещите радиостанции у нас, според измервания на международната агенция за маркетингови изследвания „Ипсус“. Изводът е, че конфликтът в БНР не е повлиял на слушаемостта на програмите, е отчетено пред СЕМ.

„Христо Ботев“ остава културният локомотив в ефира – с традиционните си концерти и предавания, но и с нови конкурси.

Бинар увеличава аудиторията на стриймовете си 10 пъти – 1,6 млн. слушатели. Във Facebook има 1,5 млн. споделени публикации, в You tube – 160 хил. гледания.

Регионалните радиостанции в Благоевград, Варна, Видин и Шумен се слушат все повече и то предимно сред младите.

Приходите от реклама в БНР са се увеличили с 276 хил. лв от предходния период, от съвместни проекти и от концертна дейност – почти два пъти повече.

„Финансовото състояние на БНР е много добро и стабилно. За първи път от много мандати насам радиото няма неразплатени задължения“, се казва в отчета, което е резултат на правилната финансова политика и качественото управление от ръководството.

В обстановката в Радиото все още има известно напрежение и климатът, особено в някои структури, не е приятен. Но категорично трябва да заявим, че нито обстановката, нито климатът, а още по-малко резултатите от работата ни говорят за „криза“, се казва още в отчета.

от

публикувано на: 23/07/2015

БНР© 2020 Бинар. Всички права запазени.

Дуенде
  • Фънк Соул
  • БГ Поп
  • Пънк Джаз
  • Детското.БНР
  • Дуенде
  • Фолклор
  • Класика
В момента:
Следва: