Радио София: „Гласът на столицата“

17/09/2020

Радио София представи новата си концепция, предавания и сигнали пред слушатели и приятели. На специално събитие в Градската градина на столицата директорът на Радио София Ива Дойчинова анонсира новите акценти в програмата.

 

Обновеното градско радио излиза навън, при хората, в техния квартал, на тяхната улица, при техните проблеми. Екипът планира посредством ново, мобилно студио да отразява актуалните теми на града от горещите им точки. Репортерите на Радио София стават Агентите на София и региона. С микрофони и камери, те са любопитни и амбицирани да представят всички гледни точки и оповестят всяка градска новина. Агентите са естествения съюзник на слушателите за предизвикателствата на града и търсенето на решения заедно с отговорните институции.

„Обичаният от всички DJ Мартен ще продължава да води и в новия сутрешния блок „Събуди се, София“, вече с нов начален час в 7.00, редувайки се с добре познатия глас от ефира на Константин Лавсов“, обясни Ива Дойчинова.

 

„Куиз София“ е една от изненадите за почитателите на Радио София. Уникален радио формат с продължение – София и светът, който ни заобикаля, нашият град и какво знаем и не знаем за него. Всяка седмица между понеделник и четвъртък от 17.00 до 18.00 часа ще има квалификации по теми, а в петък след 19.00 часа е големият финал, където отбор от слушателите ще се среща с отбор от известни хора.

 

Красивият глас на певицата Прея всяка сряда от 18.30 часа ще поздравява слушателите с „Добър вечер, София“ и справедливо ще съди измерването на трафика в градско състезание, където по общ маршрут ще се надпреварваме с ролери, тротинетки, автомобили и градски транспорт, разкри Дойчинова. Прея изпява и новите сигнали на Радио София.

Понеделник вечер е запазена за друг любим глас от музикалната сцена. За пръв път Боби Иванчев от дует „Авеню“ влиза в ролята на радио водещ. В началото на седмицата, той ще води  новата линия „Късното шоу със …“ от 20.00  до 23.00 часа, което всяка делнична вечер ще бъде с различен водещ и акцент.

 

За ценителите на духовните измерения, новите будители и вдъхновението всеки ден ще разказва Ива Дойчинова всеки петък в „Радиокафе“.

 

По време на церемонията, програмният директор на БНР Поля Станчева разказа спомен от времето, когато е получена честота за радио София от министъра на транспорта, информационните технологии и съобщенията Николай Василев, който беше гост на церемонията. Той също пожела успех на новия екип на столичното радио.

 

„Сигурен съм, че този екип ще направи едно истинско софийско радио. С новата програмна схема, с новата музиката, която ще звучи по Радио София, вярвам, че ще направите едно невероятно столично радио. Искрено Ви желая успех и на добър час.“ С тези думи генералният директор на БНР Андон Балтаков се обърна към екипа, гостите и слушателите на Радио София.

Слушайте Радио София на на 94.5 MHz

от

публикувано на: 17/09/2020

БНР© 2020 Бинар. Всички права запазени.

Дуенде
  • Фънк Соул
  • БГ Поп
  • Пънк Джаз
  • Детското.БНР
  • Дуенде
  • Фолклор
  • Класика
В момента:
Следва: