Световната музика идва при теб

28/07/2015

В Бинар винаги сме се старали да ви предлагаме качествена и разнообразна музика. Специфичната амалгама от поп, рок, метъл и класическа музика се е превърнала в наша запазена марка, колкото и нескромно да звучи това. Разбира се, ще продължаваме с тази приятна тенденция, а сега ще резюмираме и няколко съвсем скоро предстоящи музикални събития, които си заслужава да видиш онлайн.

Slipknot – 29 юли

Знаеш, световна банда. Маскирани, агресивни, крайно специфични и… вече на 20 години. Точно така, грешка няма – групата е създадена още през 1995 г, а от 2006 г. вече си има и Грами за „Before I Forget“. За групата журналист от чуждестранната преса казва: „Мислите си, че Лимп Бизкит са тежки? Те са като Osmonds. Слипнот са нещо напълно различно“. Гледали и слушали сме Кори Тейлър (вокалиста на Slipknot, Stone Sour и други) на живо и потвърждаваме думите му.

Зубин Мехта дирижира Симфония Номер 2 на Густав Малер – 29 юли

Малер е много самобитен композитор и любимец на писателя Чарлс Буковски. Зубин Мехта пък е едно от най-уважаваните имена в света и почетен диригент на оперните театри в Милано, Виена, Монреал, Лос Анжелис и Ню Йорк. Легендарният Мехта често дирижира композиции на двамата Щраус, но в този случай ще можем да го видим в по-различна светлина.

Фестивалът Lollapalooza – 31 юли

Легендарен фестивал, символ на алтернативната музика. Почитателите могат да чуят на едно място алтернативен рок, хеви метъл, пънк рок, хип-хоп и какво ли още не. Идеята за феста е на ексцентричния вокалист на Jane’s Addiction Пери Фарел, който замислял прощално турне на бандата си, но концепцията, така, леко се е поразширила. Lollapalooza прави пауза между 1997-а и 2003 г., но после се завръща с пълна сила. А тази година сред участниците виждаме имена като Пол Маккартни, Metallica, Gogol Bordello, Чет Фейкър, Florence + the Machine, Hippo Campus и много други.

Цигуларят Джошуа Бел изпълнява композиции на Моцарт, Брук и Бетовен – 1 август

Имахме възможността да се насладим на виртуоза на цигулката Джошуа Бел преди 2 години в България и определено останахме впечатлени. А Бел съвсем не е някой случаен новак в музиката – дебютира на 14 години с Оркестъра на Филаделфия под диригентството на самия Рикардо Мути. Днес цигуларят е свирил с водещите симфонични оркестри и диригенти по света, записал е над 30 компакт диска, като сред тях и известния саундтрак към филма „Червената цигулка“

Деймиън Райс – 12 август

Райс е роден на една и съща дата с цели трима от екипа на Бинар. Това обаче съвсем не е единствената причина да следим кариерата му. Мултиинструменталистът (появява се предимно с китара на сцената, но свири еднакво добре и на пиано, перкусии и кларинет) сякаш е най-популярен с превърналата се почти в класика „I can’t take my eyes off of you“, която е любима на много дами.

от

публикувано на: 28/07/2015

БНР© 2020 Бинар. Всички права запазени.

Дуенде
  • Фънк Соул
  • БГ Поп
  • Пънк Джаз
  • Детското.БНР
  • Дуенде
  • Фолклор
  • Класика
В момента:
Следва: