Отслабването като удоволствие

03/03/2015

spa

Жестоки диети, съсипващи тренировки, а най-отчаяните са готови дори да отрежат (в буквалния смисъл) всичко излишно. Боже, колко мъки! Да не би да ви харесва? А може би не подозирате, че освен изтезанията съществуват не само безобидни, но и приятни методи, които могат да сътворят чудеса с фигурата.

Ако говорим за 3-4 килограма, натрупани през зимата, то курс от 6–10 процедури е в състояние да ви върне предишната форма. Но ако става въпрос за 20 и повече килограма, складирани в продължение на много години, налага се да се настроите за сериозна работа. Тя ще включва неколкократни повторения на процедурите, за които ще научите след малко, и задължително изпълнение на всички препоръки на специалистите. Тогава за година – година и половина максимум ще успеете да влезете в желаното от вас тегло.

Процедури с обвивания

Загряващи или охлаждащи, с водорасли или с ефирни масла, тонизиращи и релаксиращи. Не подценявайте ефективността на тези процедури.

Правилно подбраната програма е в състояние да ви възнагради с изненадващо добри резултати – да ви освободи от около 8 до 10 кг за курс и да намали обема на обиколките ви средно с около 9-12 сантиметра.

У нас всеки реномиран козметичен салон може да предложи почти цялото разнообразие от всичко, измислено в тази област по света. В зависимост от преобладаващите концентрации на активните вещества, които ще работят върху вашето тяло, процедурите може да са на основата на водорасли, с ефирни масла и билкови екстракти, с олигоелементи, минерали и ефирни масла, с цветни глини и растителни компоненти, с микронизирани водорасли, концентрат от морска сол и ефирни масла, с термална вода, водорасли и лечебна кал от Мъртво море. Самата процедура е съвсем проста – козметичната смес се нанася върху цялото тяло, което след това се увива със специално фолио или одеяло. Ефектът е още по-добър, ако обвиването е последвано от масаж. Тогава само за час и половина (общото времетраене на двете процедури) може да се свалят около два килограма, твърдят специалистите.

Моделиращият ефект на обвиванията се дължи главно на активните съставки (независимо коя от всички изброени ще изберете), които проникват през кожата и въздействат не само върху мастните натрупвания, но и на целия организъм.

Внимание! Тези процедури са противопоказни при гинекологични заболявания, разширени вени и проблеми с кръвното.

Масаж

Всепризнат класически метод за борба с излишните килограми. Неслучайно той присъства задължително в качеството си на основен или спомагателен елемент в повечето козметични програми за отслабване и моделиране на тялото. Масажът стартира и регулира най-важния процес в поддържането на стройна талия – нормалния лимфен ток. Нарушената циркулация на междуклетъчната течност най-често провокира изменения в подкожната мастна тъкан. Метаболизмът се забавя и клетките, вместо да се хранят правилно, искат все повече и повече гориво. Затова започват да го трупат в запас под формата на мазнини.

Лимфодренажният масаж, направен с ръце или с помощта на апаратура, връща на организма способността да извежда навреме вредните вещества и пълноценно да усвоява всичко необходимо. При незначителни отклонения в силуета е достатъчно да минете курс със 7 такива процедури, за да възстановите идеалната си форма.

Иглотерапия

Въздействието върху специалните биоенергийни точки и меридиани не само стимулира работата на вътрешните органи, но и настройва организма към отслабване. Иглотерапията укрепва здравето, подобрява самочувствието и нормализира обмяната на веществата. В този смисъл това е метод, насочен повече към постигане на хармония между духа и тялото, отколкото към битка с непослушните килограми. Но основният ефект – постигането на физическо и емоционално равновесие, отключва и вторичния – стопяването на излишното тегло.

Мезотерапия

Това е специфичен метод, при който активните вещества – витаминни коктейли, растителни и минерални лекарствени смеси, се инжектират подкожно със спринцовка или апарат, наподобяващ “пистолета” за ваксинации. Съставът на сместа, която ще се инжектира, трябва да бъде съобразен с възрастта, състоянието на организма и козметичния проблем.

Главното предимство на мезотерапията е в това, че активните вещества попадат право в целта. Често мезотерапията се провежда паралелно с хомеопатичен курс. Още след първите няколко процедури се наблюдава видимо изтъняване на силуета в областта на прилагането – бричове, бедра, ханш. Общият резултат – свалянето на килограми, понякога настъпва след края на курса, но ефектът е доста траен. Полезните вещества не се натрупват веднага, но затова пък работят във ваша полза в продължение на няколко месеца.

Химически пилинг

Доскоро тази процедура беше компрометирана от намеци за трайни странични ефекти. В последните години обаче водещи козметични гиганти успяха да синтезират нетравматичните 40- и 70-процентни химически пилинги. Сега с тяхна помощ не само се ликвидира целулитът, но и се гарантира последващо намаляване на теглото. За едни от най-ефективните в тази област се смятат процедурите със стабилизирана гликолова киселина.

Тя разрушава мастните клетки, стимулира синтеза на колаген, заличава стриите и обновява най-горния слой на кожата – епидермиса.

Апаратни хватки

И тук въображението не познава граници – съществуват апаратури, които въздействат с ток с различна честота, вибрации, хидромасаж, вакуум, а дори и с цветове.

Една от най-популярните процедури е хидромасажът в специални вани капсули, които поддържат зададения температурен режим и налягането на водата. В съчетание със специални добавки това удоволствие наистина намалява теглото.

Много салони предлагат електролиполиза, при която с помощта на променлив ток се усилва действието на нанасяните антицелулитни и намаляващи теглото препарати.

от

публикувано на: 03/03/2015

БНР© 2020 Бинар. Всички права запазени.

Дуенде
  • Фънк Соул
  • БГ Поп
  • Пънк Джаз
  • Детското.БНР
  • Дуенде
  • Фолклор
  • Класика
В момента:
Следва: