Китайското радио посрещна радушно славейчетата на БНР

23/08/2013
Детският радиохор с маестро Христо Недялков

Днес е третият ден от посещението на детския хор на Българското национално радио в Пекин, който е на концертно турне по покана на Китайското национално радио. Хорът беше сърдечно посрещнат от домакините и лично от генералния директор на медията, г-н Уанг Цю, който остана дълбоко трогнат от подаръка на младите певци. Със събрани от тях средства те бяха закупили картина от българския живописец Т. Пиринджиев, в знак на благодарност за поканата и за осигуреното пълно финансиране на пътуването и пребиването им в Китай.

Вчера се състоя първият концерт на хора в залата на Китайското национално радио, по време на който те изпълниха хорови пиеси от времето на романтизма, а също и популярни български песни. Концертът започна и завърши с изпълнението на популярната китайска песен „Морето, моят роден край“, като на финала детският ни хор пя заедно с детския хор на Китайското национално радио. Публиката пя заедно с хористите и ги изпрати с възторжени аплодисменти.

Посещението на хора е широко отразено в китайските медии – новинарския и музикалния канал на Китайското национално радио, българската програма на Радио Китай за чужбина, националния вестник Broadcasting China и уебсайта на КНР. Преводач и придружител на хора е Ян Джан от българската секция на Радио Китай за чужбина, която наскоро беше на стаж в БНР.

На 24 август хорът ще изнесе концерт в престижната Концертна зала на Забранения град, а Бинар ще излъчи концерта от 14.50 часа българско време.      

от

публикувано на: 23/08/2013

БНР© 2020 Бинар. Всички права запазени.

Дуенде
  • Фънк Соул
  • БГ Поп
  • Пънк Джаз
  • Детското.БНР
  • Дуенде
  • Фолклор
  • Класика
В момента:
Следва: