Бинар ще излъчи концерт на Детския радиохор от Пекин

21/08/2013
Детския хор на БНР с диригент академик Христо Недялков

На 24 август от 14.50 часа Бинар ще излъчи по втория си видеоканал концерт на Детския радиохор на Българското национално радио в Пекин.

Малките певци на БНР гостуват в китайската столица от 20 до 25 август по покана на Китайското национално радио /КНР/. След концерта в КНР, децата ще пеят и в Забранения град – прочутия дворцов музей, включен в списъка на световното културно наследство на ЮНЕСКО. Това е второто турне на възпитаниците на академик Христо Недялков в Пекин.

В концертната програма на Детския радиохор са включени пиеси от периода на романтизма и български образци на родното ни хорово творчество. По време на гастрола в Пекин са предвидени съвместни изпълнения на детските хорове на двете национални медии, представящи интерпретации на най-популярните китайски и български детски песни.

Концертът на Детския хор на БНР ще се излъчи на живо и в интернет през най-популярния китайски музикален уебсайт Kuke Live Sream.

Музикалната визита на българския ансамбъл в Китай е продължение на успешните турнета на детските състави на БНР през 2007 в Пекин и Тиендзин, и гостуването на децата от хора на КНР в София и Варна през 2011.

Детският хор на Българското национално радио е създаден през 1960. Основател на състава, художествен ръководител и главен диригент е хоровият специалист и композитор академик Христо Недялков. През 2002 Европейската федерация на хоровете на ЕС удостои Детския хор на БНР с титлата „Посланик на европейската култура“.

от

публикувано на: 21/08/2013

БНР© 2020 Бинар. Всички права запазени.

Дуенде
  • Фънк Соул
  • БГ Поп
  • Пънк Джаз
  • Детското.БНР
  • Дуенде
  • Фолклор
  • Класика
В момента:
Следва: