София продължава да диша с „Ветрове от цветове“ в неделя

16/08/2013

Фондация

Фестивалът в градски условия „София диша“ продължава за трета поредна неделя, този път на улица „Пиротска“.
От 16 до 22 часа улицата ще бъде превзета от участници с различни изяви на визуалните изкуства, обединени под мотото „Ветрове от цветове“.

На 18 август не пропускайте тематичния проект на Калина Христова „Make a change/Vote///Гласувай за промяната“, който призовава за провеждане на избори – но визуални, представяйки комуникативен дизайн и илюстрация.

От Сдружението на младите психолози в България „4 април” са подготвили интересна и интерактивна програма, която включва различни демонстративни игри, уъркшопи и презентация относно сетивата и начина, по който човешкият мозък обработва информацията.

Всеки, който се интересува от анимиране, ще може да създаде своя кратка анимация със съдействието на „Компот Колектив“.

Участниците Мариана и Виктор ще припомнят на хората, че не са им нужни хиляди пиксели, ако са решили да се забавляват с аналогова фотография. Също така са подготвили и малко студио, в което хората да се снимат с различни физиономии, подтикнати от различни миризми. Диа Николова ще създаде пространство, наподобяващо студио за професионална фотосесия, а всеки, който желае, ще бъде визуално променен от професионалисти за фотосесията.

В стремежа си да популяризират карането на велосипед като алтернативно средство за придвижване, oт ПроКредит Банк ще поставят фокус върху него. В неделя можете да видите уникален дървен велосипед, създаден от Георги Байлов, клиент на банката.

Гледайте подкаст от откритото студио на Бинар по време на „Екоморфози“, първият ден от „София диша“ тази година, с разговори със Суни Данаджъ, изпълнителен директор на фондацията, и участници във феста. А ако сте пропуснали да отидете на „Словото зове“, втората неделя на фестивала, утешете се с гостуването на невероятните момичета от „Ко-миксер“ в студиото на „Следобеден Бинар“.

Последното събитие от програмата на „София диша“ ще е на 25 август тази година, когато на пешеходната част на бул. Витоша ще се проведе „Песента на танца“.

Фестивалът се организира за четвърта година в подкрепа на кандидатурата на София и Югозападния регион за Европейска столица на културата през 2019 и е част от Културния календар на Столична община.

от

публикувано на: 16/08/2013

БНР© 2020 Бинар. Всички права запазени.

Дуенде
  • Фънк Соул
  • БГ Поп
  • Пънк Джаз
  • Детското.БНР
  • Дуенде
  • Фолклор
  • Класика
В момента:
Следва: