Генералният директор на БНР Радослав Янкулов откри изложбата „Човекът, който ме вдъхновява“ на Медиамикс 2013

12/06/2013
Генералният директор на БНР Радослав Янкулов и директора на Бинар Паулиана Новакова

Генералният директор на БНР Радослав Янкулов откри изложбата „Човекът, който ме вдъхновява“ в рамките фестивала Медиамикс 2013. Експозицията представя селекция от най-добрите фотографии, участващи в едноименния конкурс на БНР и е част от събитията, с които обществената медия се представя на медийния форум.

„Изложбата олицетворява възможностите и силата на БНР да се развива, да работи с микрофон и камера, и да съществува в дигитална среда“, посочи Паулиана Новакова – директор на радио Бинар – БНР. „Призовахме слушателите и зрителите да изпращат портрети на личности, които имат значение за тях. Участниците в конкурса ни изпратиха не лицата на хора от първите страници на вестниците, които са под светлините на прожекторите, а заснеха обикновени личности, които със своите човешки качества и поведение адмирират, заради примера който дават. Всеки от 78-те фотоси разказва уникална човешка история, а всички те със сигурност са символ за вдъхновение“, заяви Новакова.

„Открийте своите герои и гласувайте за историите, които ще ви трогнат!“ С тези думи генералният директор на БНР Радослав Янкулов приветства гостите на Медиамкс 2013, дошли на старта на изложбата.

Радослав Янкулов обяви и своите почетни фаворити:

„Снимка номер 1 – заради символиката, че Бинар ще отбележи скоро своята първа годишнина“, мотивира се генералният директор на БНР. „На нея в кадър е момчето Сашо, което се люлее на люлка, окачена на четири въжета, уловен в момент на полет. Аз бих поставил надписи на въжета „Хоризонт“, „Христо Ботев“,“ Бинар“ и „Радио България“, защото мисля, че с тях е абсолютно лесно, човек да намери вдъхновение и да полети“, призна Радослав Янкулов.

По думите на генералния директор на БНР, снимка 78 също трябва да бъде откроена, заради емблематичната връзка с 78-та годишнина на радиото. „Сигурен съм, че в нея ще откриете 78 моменти на вдъхновение и на възхищение „, заключи Янкулов.

Участниците и гостите на Медиамикс 2013 ще могат да гласуват за своята любима снимка. В сряда (12 юни) Радослав Янкулов ще подари творбата – победител от фестивалния вот на участник в гласуването, избран с томбола.

В последния фестивален ден, радиотелевизионната платформа на БНР – Бинар ще демонстрира силата на новите технологии във формата „На Медиамикс с…“, а гостите на медийния форум ще могат да видят специалните презентации на новата медия .

от

публикувано на: 12/06/2013

БНР© 2020 Бинар. Всички права запазени.

Дуенде
  • Фънк Соул
  • БГ Поп
  • Пънк Джаз
  • Детското.БНР
  • Дуенде
  • Фолклор
  • Класика
В момента:
Следва: