„Голата истина“ – черно-бяла фотография на Алекс Манчев

24/07/2019

 

Резултат с изображение за Голата Истина - алекс манчев

снимка: prototype.bg

 

В галерия „Оборище 5“ до края на юли гостува арт фотографът Алекс Манчев. След завръщането си от Канада и Русия той смело и провокативно разкрива красота на голото женско тяло в черно и бяло, като не пропуска да заложи и на щрихи от историята на Русия.

 

Озаглавил е изложбата си „Голата истина“. Защото фотографиите по думите му са интересна смесица между психологически експириънс и пълно доверие, което едно момиче трябва да му има, за да се получат добри кадри.

 

Автор: Алекс Манчев

 

„За да се получава този жанр не е въпрос само на географски умения, а може би основата е да накараш една жена, едно момиче да се предразположат към това да се чувстват комфортно в тялото си“, смята Алекс Манчев.

 

„След като жената е вече напълно наясно със себе си, че тя така изглежда, тогава вече много по-лесно можеш да сътвориш едни красиви фотографии. От този момент нататък влизат фотографските ти умения в действие. Допреди този момент, дори да си най-добрият фотограф, ако не можеш да комуникираш с това момиче, колкото и добри фотографски умения да имаш, колкото и добра фотографска техника да имаш, те няма да ти помогнат по никакъв начин, защото ще се вижда, че жената се чувства некомфортно, тя ще изглежда изключително не-себе си“, поясни фотографът в интервю за предаването „Закуска на тревата“.

Автор: Алекс Манчев

 

Голяма част от творчеството на Алекс Манчев е ситуирано в Санкт Петербург. Там го вдъхновяват красивата архитектура, красивият интериор, високите тавани – неща, запазени още от времето на Петър I– „нещо, което в София е трудно да се намери“.

 

Извън чисто естетската страна на фотографията силно вярва, че не външните форми на една жена са толкова важни, колкото вътрешният й свят, че „грозни жени няма“ и всичко зависи от мъжката гледна точка. Във фотографиите си вплита личните си възгледи за това как трябва да изглежда една жена.

 

Твърди, че всяка фотосесия си има своите предизвикателства и трябва да вложиш много голяма енергия, за да достигне обектът ти необходимото емоционално състояние. Алекс Манчев разкрива, че най-интересно се получава, когато заснеманата жена е в контекста на визуален досег с непознати хора.

 

„Много важно е да предразположиш момичето към мисълта, че те просто ще видят едно голо тяло, няма да асоциират с нейната същност, с нейната личност. Човек като гледа отдалеч, да, вижда силует на голо тяло, но нито знаем дали това е една Олга, Ирина, Радостина – за него това няма никакво значение.“

Автор: Алекс Манчев

 

„Във всяка нация има жени с впечатляващо и различно излъчване“ – казва още фотографът Алекс Манчев.

 

Изложбата „Голата истина“ бе насрочена до 30 юни, но поради големия интерес остава в галерията до края на юли.

 

*Автор:

от

публикувано на: 24/07/2019

БНР© 2020 Бинар. Всички права запазени.

Дуенде
  • Фънк Соул
  • БГ Поп
  • Пънк Джаз
  • Детското.БНР
  • Дуенде
  • Фолклор
  • Класика
В момента:
Следва: