6 причини да не гледате футбол през лятото

05/08/2014

Futbol-verano

Август по традиция е месецът, през който голяма част от хората се отдават на заслужена почивка. Кой на море, кой на планина, но всеки се опитва да избяга поне за малко от сивото си всекидневие.

Футболната програма обаче не спира и всеки ден има какви ли не мачове. Дали ще е родната А група или контрола на някой гранд в далечен Сингапур, но ние подбрахме шест причини, заради които можем съвсем спокойно да пропуснем гледането на тези двубои.

1. „Изтощителното“ Световно

След наситения месец юни, през който се проведе Световното първенство в Бразилия, което държеше будни голяма част от хората (немалко жени при това) до малките часове на деня, юли и август са по-подходящи за „заслужен отдих“.

2. По-добре мачле в квартала

Вместо да се гледа футбол и да се пие бира, лятното време предразполага към организиране на мачлета и дори турнири. Дали на изкуствена трева, в кварталната градинка или на плажа, малко повече физическа активност ще се отрази добре и на формата на тялото през летния сезон.

3. Много жега

Да отидеш на футболен мач посред лято си е живо самоубийство. Въпреки че срещите са предимно след 18:00 ч., температурите си остават високи и да седиш 90 минути (че и повече, ако се броят 15-те минути пауза и продълженията) на жегата не е добра идея.

4. Време за приятели

Много често футболните мачове са за сметка на друго. И през лятото, когато не се играят жизнено важни двубои и от които до голяма степен не зависи нищо, изглежда по-добър вариантът да прекараш повече време с любимите си хора.

 5. Луксозни мачове, но малко футбол

През лятото голямата част от топ отборите правят турнета в САЩ и Азия, за да печелят от маркетинг, продажба на артикули и от луксозни контроли (Реал Мадрид и Манчестър Юнайтед играха пред 109 000 зрители в Мичиган, а приходите са колосални). В тези „мачове“ обаче зрителите виждат само звездите, а не „звездните“ им отигравания, на които са свикнали в течение на сезона или на големите първенства.

По същата логика, основният спонсор на английския Арсенал – „Емирейтс“, организира всяко лято четиристранен турнир в Лондон. И за да направи по-атрактивно мероприятието, за всеки отбелязан гол се дава по една точка. Само че и това не помага феновете да изпълнят стадиона, както се видя по време на последното издание на „Емирейтс Къп“.

6. Заблуждаващите трансфери

През лятото клубовете градят селекциите си за новия сезон и предприемат различни трансфери на играчи. И в един приятелски мач играе даден състезател, който само след 10 дни ще се озове в друг клуб срещу сериозна сума пари. Няма ли да е объркващо за феновете да гледат отбори, в които играчите минават и заминават в разстояние на няколко дни?

Така че дори да не сте проследил представянето на любимия си отбор или да сте изпуснал някой мач през юли и август, не се притеснявайте: не сте загубил много. Сериозните двубои започват наесен.

от

публикувано на: 05/08/2014

БНР© 2020 Бинар. Всички права запазени.

Дуенде
  • Фънк Соул
  • БГ Поп
  • Пънк Джаз
  • Детското.БНР
  • Дуенде
  • Фолклор
  • Класика
В момента:
Следва: