ЦСКА – „Левски“: Вечният фарс

29/07/2014

levskicska

ЦСКА и „Левски“ изиграха поредното футболно, вечно, свирепо и не знам какво още дерби. „Червените“ спечелиха с 2:0, а треньорът им Стойчо Младенов продължава да е кошмар за „Сините“. Само че „невероятният“ успех бе видян от двама човек на кръст.

Да, зрителите бяха толкова малко, че водещите спортни и информационни агенции дори не сметнаха за необходимо да отразят колко зрители е имало. Дали от неспособност, мързел или просто срам, но е факт, че феновете на стадион „Васил Левски“ бяха обидно малко, както се видя от прякото предаване на мача по телевизията.

Kак така най-големите отбори в България играят пред полупразни трибуни? Причините може би са няколко.

Първата е, че сезонът е отпускарски и хората мислят повече за почивка, отколкото за футбол (особено след наситения юни, в който се изигра Световното в Бразилия). А защо родната „А“ група започва по никое време, това е друга тема.

Следващата причина е, че нивото на т.нар. грандове е безумно ниско. ЦСКА отпадна още на старта в квалификациите за Лига Европа от молдовския колос „Зимбру“ (Кишинев), а „Левски“ дори не игра в евротурнирите след катастрофалния си сезон през миналата година.

Якуб Дивиш, Кристиян Супусепа, Сержиу Буш, Мигел Бедоя, Антонио Аниете, Аймен Белаид. Не ги познавате? Това са чуждестранните играчи в ЦСКА и „Левски“. А после разправят, че клубовете нямали пари и че щели да играят само с юноши.

То ако играят с юношите, поне ще има някакъв шанс да израснат новите Бербатов, Сираков и, защо не, Стоичков. Проблемът е, че за юношите трябва някой да се грижи, да ги възпитава, за да се развиват.

А чужденците просто ги събират откъдето дойде, вкарват 10-ина гола по нивите в „А“ група и след това ги продават на някой „Зимбру“. Чиста работа! Само че „Зимбру“ се превръща в страшилище, а българските отбори продължават да си копаят дъното. Все по-усилено при това…

За да е пълен фарсът около вечното дерби, до последно не се знаеше дали то ще бъде предавано по телевизията. Причината е, че каналите, които държат правата, нямат пари за излъчванията и че клубовете не са си получили съответните траншове, които им се полагат като членове на елита. В същото време конкретната телевизия не можеше да преотстъпи правата, след като е неизрядна. В крайна сметка от медията намериха някакъв спасителен вариант и поне до пети кръг мачовете ще вървят по телевизията.

А след това? Има ли значение, след като уж най-интересният двубой – между „Червени“ и „Сини“ бе гледан от полупразни трибуни…

от

публикувано на: 29/07/2014

БНР© 2020 Бинар. Всички права запазени.

Дуенде
  • Фънк Соул
  • БГ Поп
  • Пънк Джаз
  • Детското.БНР
  • Дуенде
  • Фолклор
  • Класика
В момента:
Следва: