Спасението за левскарите е… да подкрепят ЦСКА!

14/03/2015

fenove_levski

Феновете на Левски ще подкрепят ЦСКА. Звучи ви нереално, но това ще се случи през уикенда, когато ще се изиграе последният кръг от футболното първенство.

Причината е, че Сините са пред заплахата да не завършат сред първите шест, които ще се борят за титлата в следващата фаза. За момента Левски е на седма позиция с 31 точки, на две зад Ботев (Пловдив).

В събота, 14 март Левски приема Марек (Дупница) и победата е вън от съмнение. Ден по-късно ЦСКА гостува именно на Ботев и тогава запалянковците на Левски ще подкрепят… вечния си съперник! А това заслужава място в най-големите футболни куриози.

Въпросът е дали Червените ще гонят победа и с това първото място (в момента ЦСКА дели върха с Лудогорец (Разград) с по 44 т.) или ще се откаже да бъде от помощ на закъсалите левскари и ще си позволи лукса да загуби в Пловдив. При всички положения надеждите на Левски минават през ЦСКА (ако опашкарят Марек няма нищо против, разбира се).

Левскари да викат за ЦСКА си е противоречие откъдето и да го погледнеш. Все едно феновете на Реал (Мадрид) да подкрепят Барселона, или тези на Ливърпул – Манчестър Юнайтед. Синьото прелива в червено, сякаш бялото става черно…

В интерес на истината, за ЦСКА победата в Пловдив ще бъде важна, ако наистина отборът има някакви амбиции за титла и спиране на хегемонията на Лудогорец. Все пак точките до момента ще бъдат запазени за следващата фаза и една загуба от Ботев ще позволи на Зелените от Разград да дръпнат в класирането.

При всички положения ще бъде интересно. Особено след като президентът на Левски Тодор Батков неведнъж се е изказвал срещу ЦСКА, а пък треньорът на Червените Стойчо Младенов е истински кошмар за Сините. А сега има отлична възможност да им причини още повече главоболия, ако си позволи отборът му да падне „случайно“ от Ботев…

от

публикувано на: 14/03/2015

БНР© 2020 Бинар. Всички права запазени.

Дуенде
  • Фънк Соул
  • БГ Поп
  • Пънк Джаз
  • Детското.БНР
  • Дуенде
  • Фолклор
  • Класика
В момента:
Следва: