Струват ли си 4 лв. за А група по ТВ?

20/02/2015

PFC Ludogorets Razgra vs  Steaua Bucharest

Футбол от българското първенство през втория полусезон ще се гледа по телевизията срещу 4 лева на месец. Това стана ясно със стартирането на новия канал на Диема, която държи правата за А група.

От телевизията се аргументираха, че в Европа навсякъде мачове от първенствата се предават по платени канали. Това е така, но почти навсякъде в Европа футбол се играе на нормални стадиони, а не на разорани ниви и съборетини. Само при нас все още футболистите ритат при мизерни условия, но пари за тв излъчване ще се събират.

Щяло да има специални студия, програми и многочасови коментари в новата програмна схема на платения канал. Всичко звучи много хубаво, но това е последната крачка към създаването на така бленувания от БФС маркетингов продукт, който да привлича реклами. Но как да стане какъвто и да е продукт от нещо, което няма основа? Колко са хубавите стадиони в А група към настоящия момент? Включително тези на грандове като Левски и ЦСКА по една или друга причина напомнят на стадиони от едно минало време. Някои пък приличат по-скоро на строителни площадки, а други тънат в разруха.

И за да се върнем на темата за платения канал, от въпросната медия преди година направиха опит да въведат системата pay per view (плати, за да гледаш), но тогава експериментът се провали. Колко ще издържи сега новият опит за комерсиализация на родната А група е въпрос на време, за да разберем.

А междувременно, който не иска да си плаща, но все пак има някакъв интерес към мачовете от първенството, винаги може да се информира от Българското национално радио и редовните включвания на колегите от спортната редакция на „Хоризонт“.

от

публикувано на: 20/02/2015

БНР© 2020 Бинар. Всички права запазени.

Дуенде
  • Фънк Соул
  • БГ Поп
  • Пънк Джаз
  • Детското.БНР
  • Дуенде
  • Фолклор
  • Класика
В момента:
Следва: