10 признака, че жена ви ще ражда съвсем скоро

16/07/2014

mgmbw

Или пък даже вече се случи?

А защо, по дяволите, не предупредихте всички нас останалите какво им предстои?

Случва ли ви се да потърсите информация в интернет, да я прочетете и оцените като достоверна (от първа ръка), да се подготвите за събитието с придобитата увереност и накрая да останете силно изненадан и стъписан от разминаването на пълното step by step описание с действителността? Случва ви се, да.

Затова се запознайте със следните 10 признака, които гарантират близостта на този сакрален момент:

1. Събуждането

Сутрин отлагате „алармата“ с 10 минути и се чудите “кой идиот е решил, че 9:00 часа е идеалното начало на работния ден“. А тя отдавна е забравила, че някога се е будила с „аларма“. Това се случва във всичките (около) 45 дни преди раждането.

2. Ако „гнезди“/се „окопава“ (nesting)

Държи всяко нещо „да си е на мястото“.  И тъй като тя не може да се навежда, да се качва на стълба за да свали пердетата, да диша, да се протяга, да минава през тесни пространства и  да вдига тежко, вие ще трябва да свършите цялата работа. И то точно така, както тя би я свършила, ако можеше да се навежда, да се качва и т.н.

Събира ненужно много вещи – и такива, които безспорно ще потрябват, и други, които могат да послужат по-скоро за украса, но в никакъв случай не ще бъдат полезни.

Независимо от факта, че дрешките, люлките, бебешките колички, чаршафчетата и т.н. са вече почистени, изпрани, прилично съхранени и запазени от запрашаване и ново замърсяване, те отново ще преминат цялата процедура.

(„Окопаването“ всъщност е строежа на гнездото, което ще приюти новия човек.)

3. Ту тук, ту там

Багажът за болницата се премества от спалнята в хола и от хола в антрето (все по-близо до началото на пътя към родилното отделение). Понякога го откривате и в банята. Защото всъщност не се знае откъде точно започва пътят.

4. Следствие за багажа

На всяка нова локация той е все повече (и нейният, и този на новия човек).

5. Последното море

Ако количеството багаж не се променя, планирайте морски уикенд, имате време. Разбира се, може да се окаже, че всъщност нямате. Тогава детето ви ще придобие варненско гражданство, за съответния диалект не гарантираме.

6. Веселба за последно

Води бурен нощен живот, защото не е сигурна какъв (колко скапан) ще е денонощният само след дни.

7. 100%

Случаите, в които й отстъпват място в градския транспорт, са вече 100, а не 80/60/40%.

8. Бебетата наоколо

За първи път откакто я познавате забелязва бебетата на съседи/познати/приятели и пита: „И моето ли ще е такова?“. Явно моментът е психологически реалистично близо.

9. Как да позная?

Поне няколко пъти на ден я чувате да задава на някой от собствениците на вече забелязаните бебета въпроса „А как ще позная контракциите“. И всеки път отговорът е един и същ: „Няма как да ги сбъркаш“.

10. Напишках се

Когато получите информация, че съпругата ви се е напишкала, проверете дали течността е бистра или мирише на урина. Ако „напишкването продължава“, значи е време да тръгвате към родилното – имате достатъчно време, за да пристигнете, а обаждането на избрания от вас лекар ще можете да направите, докато пътувате. Така екшън сцените „спокойно, дишай“ ще ви се разминат.

от

публикувано на: 16/07/2014

БНР© 2020 Бинар. Всички права запазени.

Дуенде
  • Фънк Соул
  • БГ Поп
  • Пънк Джаз
  • Детското.БНР
  • Дуенде
  • Фолклор
  • Класика
В момента:
Следва: