Газово-икономично обяснение

22/05/2014

Russian President Vladimir Putin arrives in Shanghai

Служител от охраната се бори с чадъра, докато руският президент Путин слиза от самолета на международното летище Хонгкиао в Шанхай, Китай на 20 май 2014 година.

Визитата на Владимир Путин издигна на ново ниво руско-китайските взаимоотношения. След срещата лидерите на двете страни си стиснаха ръцете и заявиха: „Руки прочь!”, след което повториха същото и на китайски: 把手拿回.

Можете да проверите в Гугъл преводач как звучи на китайски: https://translate.google.bg/

sn-2

Логото на Deutsche Bank AG се появява като изкривен огледален образ на фасадата на друг небостъргач във Франкфурт на Майн, Германия на 19 май 2014 година.

Според Deutsche Bank украинската криза е способна съществено да забави възстановителните процеси в икономиката на еврозоната, а санкциите срещу Русия неименуемо ще забавят растежа на икономиката в страните, които непосредствено зависят от енергийните ресурси на РФ.

„Weather, calendar effects and world growth” от 15.04.2014, www.dbresearch.com

sn-3

Снимка на клон на Wells Fargo Bank, чиято централа се намира в Сан Франциско, Калифорния, САЩ.

Експерти на американската инвестиционна банка смятат, че европейската икономика се намира „на косъм” от прехода на потребителските цени към зоната на отрицателния ръст.

Всяко допълнително вътрешно или външно стресово възмущение, според мнението им, може да доведе до дефлация в европейската икономика.(Does deflation threaten the eurozone? От 28.02.2014 г. www.wellsfargo.com)

sn-4

Американският вицепрезидент Джо Байдън и украинският премиер Арсений Яценюк напускат пресконференция в Киев, Украйна, на 22 април 2014 година.

По време на посещението си Джо Байдън отбеляза невероятният ръст на корупция в Украйна.

Недоволството му е предизвикано от факта, че огромна част от многомилиардната помощ, отпусната на привържениците на проевропейския курс на Украйна, е открадната.

sn-5

Еврокомисарят по енергетиката Гюнтер Йотингер, представителят на Норвегия в Брюксел Видар Хелгесен и енергийният министър Торд Лиен преди среща в Гардермоен.

На среща между Йотингер и Хелгесен в Брюксел на 21 март 2014 г. стана дума, че Норвегия няма достатъчно запаси и техническа възможност да увеличи своя експорт на газ в Европа, в случай на усложняване на взаимоотношенията с Русия.

Старите находища в Северно море са на границата на изчерпването, а за нови трябват солидни вложения и време.

sn-6

Терминалът за втечнен газ „Сабин Пас” в Луизиана. Той ще бъде въведен в експлоатация, с обем на доставките 17 милиона тона годишно, в края на 2015 г.

„Цялата тази газ“ вече е договорена от азиатски потребители. Освен това американският втечнен газ превишава с 20-30 процента стойността на руския, което е неизгодно за европейските потребители.

sn-7

Церемония по повод началото на строителство на „Южен поток” в България. Плановете на Еврокомисията да „замрази” строителството на газопровода е удар – както срещу големите бизнес-структури, така и по обикновените граждани на България.

Милиарди ще бъдат загубени за националния бюджет.

от

публикувано на: 22/05/2014

БНР© 2020 Бинар. Всички права запазени.

Дуенде
  • Фънк Соул
  • БГ Поп
  • Пънк Джаз
  • Детското.БНР
  • Дуенде
  • Фолклор
  • Класика
В момента:
Следва: