От мястото на партито: Биг Банда представя…

15/05/2014

Как се пише за отминало парти? Трудно или лесно се захващам с тази задача, защото Голямото Биг банда Парти – по повод една година от първото събитие в „Лаборатория за градски дизайн Трансформатори“ в УАСГ – определено се получи. И всеки, който присъства, го усети.

Защо да се е получило обаче… Първо имаше адски много хора и те бяха различни. Нали народът прави истинския купон. Това събитие обедини публики, които ценят експеримента и търсят не само развлечение, а музикални и визуални провокации.

В това отношение визуалните артисти от Биг Банда се бяха постарали много за своята първа годишнина: ателието на Трансформаторите беше надупчено – висяха двойни картони, през които минаваше светлина. GoPro камерите оглеждаха ъгъла  на музикантите – тоест виждахме тяхната гледна точка и то на три екрана.

Още в началото ни взривиха  Александър Деянов-Skiller и Павел Терзийски – познати още като VoxBoX. Тази комбинация между двукратния световен шампион по бийтбокс и вокалиста-експериментатор, които преобръщат представата за човешкия глас като мултифункционален инструмент, наелектризира сетивата на публиката.

Чуйте SkilleR:

С тромпет и електронен сет на живо се включиха съответно Стефан Христов-Mr.Smiff и Станислав Генадиев-GENDA. GENDA  e най-новият член на Биг Банда. Той също така беше и гост на колегите от Subfactor.

by Ivan Donchev
by Ivan Donchev

Тодор Стоянов-zazizazi и Ивайло Хлебаров-RailBuzz  ни довършиха,  като много хора забравиха за времето, пространството и света като цяло. Всичко стана танц.

by Ivan Donchev
by Ivan Donchev

Жалко, ако не си бил там, иначе следи страницата на Биг Банда и научи за следващото парти.

Поразходих се из феновете и ги питах за значението на такъв тип събития. Срещнах най-вече ентусиазъм, но и учудване от някои, какво пък правя аз там:

Чуйте феновете:

Хванах малко преди изпълнението му и Стефан Христов-Mr.Smiff – един от създателите на това обединение. Той сподели пред нас – как се случват нещата в Биг Банда.

Mr.Smiff ни разказа:

 by Ivan Donchev
by Ivan Donchev

Поговорих също така и с Александър Евтимов-Шаманчето, който тази вечер беше отговорен саунд инженер:

Организацията беше желязна и за разлика от миналата година, полицията не ни посети. Купонът за всеки продължи, докато сам си прецени. Имаше и бар в лабораторията – чувстваше се спиритуална и физическа подкрепа.

Както един фен заключи: „Много обичам халета, саундсистеми и готини хора.“ Та и аз така. Пожелаваме на обединените артисти все по-големи и интересни пространства, които Биг Банда да раздвижи.

от

публикувано на: 15/05/2014

БНР© 2020 Бинар. Всички права запазени.

Дуенде
  • Фънк Соул
  • БГ Поп
  • Пънк Джаз
  • Детското.БНР
  • Дуенде
  • Фолклор
  • Класика
В момента:
Следва: