Ултрасите на Левски и ЦСКА с нова издънка … но докога?

08/05/2014

Zala_Hristo_Botev_steti

Дързостта на т.нар. фенове на Левски и ЦСКА преля чашата на 7 май. Ултраси на сини и червени решиха да се сбият и да изпотрошат всичко, което видят по време на финала в женското волейболно първенство между Левски и ЦСКА-Демакс.

Но за тези фенове (всъщност фенове ли са това?!)

нямаше значение дали се играе мач

по волейбол, бейзбол или крикет. За тях важно беше да се сбият и да изпочупят колкото се може повече. Даже ултрасите на Левски изобщо не бяха в залата, а тези на ЦСКА излязоха, за да започне боят.

И е хубаво, че така се случи и че мачът за титлата не беше опорочен от комплексите на някакви групи, определящи себе си за „фенове“. Вътре в залата всичко протече нормално, охранителната фирма, която беше наета за мача си свърши работата перфектно и не допусна червените вандали да се завърнат по трибуните.

Лошото е, че останаха щетите. По време на сбиването са летели камъни, бомбички и какви ли не предмети, разказват очевидци. Резултатът е, че

централният вход на изцяло ремонтираната зала

„Христо Ботев“ е изпотрошен. А в петък и събота в това съоръжение националният мъжки отбор на България по волейбол ще играе две контроли с Холандия. И какво ще видят европейските гости? И по-лошото, какво ще им се обяснява?

Може само да се надяваме, че от Българската федерация по волейбол, която стопанисва залата, ще успеят да я ремонтират за отрицателно време.

Ще бъде ли потърсена обаче реална отговорност от вандалите, които не действат по този начин за сефте? И къде е полицията? Да, от МВР

не са били ангажирани пряко с охраната

на финалния мач, но разигралият се екшън е извън залата, където именно полицията има задачата да следи за обществения ред. Все пак полиция се намесва, което може би предотвратява по-сериозни инциденти.

Zala_Hristo_Botev_schupena

После да не се чудят защо публиката на мачовете между Левски и ЦСКА (предимно на футбол) намалява с константни темпове. Е, как нормалните хора да отидат на стадиона, когато рискуват здравето и живота си заради няколко шайки хулигани …

от

публикувано на: 08/05/2014

БНР© 2020 Бинар. Всички права запазени.

Дуенде
  • Фънк Соул
  • БГ Поп
  • Пънк Джаз
  • Детското.БНР
  • Дуенде
  • Фолклор
  • Класика
В момента:
Следва: