Спорт без почивка по Коледа

24/12/2016
Звездите в НБА получават милионни заплати, но пък за тях няма празници като Коледа и Нова година.
Звездите в НБА получават милионни заплати, но пък за тях няма празници като Коледа и Нова година.

На Бъдни вечер и Коледа християнският свят притихва в очакване на Рождество Христово, но това определено не спира спортния маратон. Спортните фенове могат да се насладят на любимите си отбори както на 25-и декември, така и във втория почивен ден от коледната серия, 26-и декември.

Коледен пакет за НБА – 5 мача на цената на 1

Традиция в Лигата на извънземните, както наричат Националната баскетболна асоциация на САЩ, е да има мачове точно на Рождество Христово. И през тази година ще е така, като за феновете на баскетбола са предвидени цели пет мача в празничния ден. Започва се с двубоя между „Бостън Селтикс“ и „Ню Йорк Никс“ и се продължава със срещите между „Голдън Стейт Уориърс“ – „Кливлънд Кавалиърс“, „Чикаго Булс“ – „Сан Антонио Спърс“, „Оклахома Сити“ – „Минесота Тимбъруулвс“ и се завърши с горещото дерби на Лос Анджелис между местните грандове „Клипърс“ и „Лейкърс“. От НБА дори са предвидили специална коледна оферта за своите фенове като предлагат специален коледен пакет за тези 5 мача на цената на 1.

Подаръци за бедните с много футбол в Англия

Традиция има и във футболна Англия, като във Висшата лига винаги има празничен кръг на 26-и декември, който за Великобритания е специален ден – т.нар. Boxing Day (денят, в който се дават подаръци на по-бедните членове на обществото, б.р.). През тази година програмата за 26-и декември започва в 14:30 ч. б.в. и завършва някъде около 21:30 ч. Така че съвсем спокойно футболните запалянковци може да прекарат пред телевизора втория празничен ден за Коледа.

Честта да открият коледния футболен маратон ще имат „Уотфорд“ и „Кристъл Палас“, а след това на терена ще излязат „Арсенал“ срещу УБА, лидерът „Челси“ срещу „Борнемут“, грандът „Манчестър Юнайтед“ срещу „Съндърланд“, шампионът „Лестър Сити“ срещу „Евертън“, „Бърнли“ срещу „Мидълзбро“, „Суонси“ срещу „Уест Хам“, а програмата ще бъде „закрита“ от двубоя между „Хъл Сити“ и „Ман Сити“.

По същото време ще се изиграят и 10 мача от втората дивизия на английския футбол – „Чемпиъншип“, където борбата е не по-малко интересна и атрактивна.

Волейболна Коледа за 9 българи в Италия

В Италия също имат спортно предложение за своите фенове на 26-и декември. И интересното е, че не става въпрос за Цар Футбол, който е така любим на всички на Апенините. И докато за футболистите в Серия А1 има кратка зимна пауза, то шанс за изява получават гладиаторите във волейбола. Волейболният шампионат на Италия е един от най-интересните в световен мащаб и е нещо като НБА в баскета.

На 26 декември, в навечерието на деня на Свети Стефан във волейболната Серия А ще се изиграят мачовете от трети кръг през втория полусезон. В двубоите ще участват и доста българи, като Цветан Соколов и съотборниците му от „Лубе“ ще играят срещу „Топ Волей Латина“ с Розалин Пенчев в състава си. Тодор Скримов и неговият „Ревивре Милано“ посрещат „Джи Груп Монца“ в едно доста горещо регионално дерби, а Бранимир Грозданов и „Бундже Равена“ ще имат тежка задача при визитата си на шампиона „Азимут Модена“. Виктор Йосифов и Христо Златанов, които са част от „ЛПР Пиаченца“ гостуват във Верона, а Георги Сеганов и Светослав Гоцев – играчи на „Биоси Индекса Сора“, играят в Перуджа, където ще се срещнат с Велизар Чернокожев.

Така че, ако се чудите какво да правите по време на коледните празници, не се притеснявайте, спорт има предостатъчно. Само да пуснете телевизора или компютъра, да се заредите с нещо за мезе и коледно настроение, и да се наслаждавате..

от

публикувано на: 24/12/2016

БНР© 2020 Бинар. Всички права запазени.

Дуенде
  • Фънк Соул
  • БГ Поп
  • Пънк Джаз
  • Детското.БНР
  • Дуенде
  • Фолклор
  • Класика
В момента:
Следва: