Няколко непрактични съвета за абитуриентки

08/05/2014

Абитуриентските балове. Онова уникално събитие в живота, което се случва веднъж и затова тегленето на бърз кредит от родителското тяло си струва многогодишните усилия. Разбира се, че роклята на дъщерята трябва да бъде колкото годишния доход на семейството. Също така са важни уговорките с пети братовчед по майчина линия да я кара с лелеяното BMW X6. Всичко си заслужава за онези вълшебни пет часа, в които детето се забавлява истински и заслужено.

Всъщност има много по-яки начини да прекарате последните дни от този период в живота ви. Съществува инициатива да отидете на бала с тениска и да дарите евентуалната сума за рокли и аксесоари на връстници в нужда. Ако наистина го сторите и решението е ваше, това ви прави един млад мъдър човек. Или пък с предвидените пари да изберете да обиколите Европа със съучениците и най-накрая да научите някои от ключовите столици на континента.

Но ако все пак искате абитуриентската нощ, опитайте се да изглеждате нормално. Знам, че е твърде общо и ограничаващо… Не искам да звуча като леличка, но е адски кофти да изглеждате като такава в супер специалната нощ.

Понеже това вече сте го чували, давам ви няколко конкретни съвета от преживяния злочест опит.

Бъдете естествени

Не си слагайте изкуствена коса, освен ако нямате проблеми в тази зона. Пък и годината не е подходяща. Оказва се, че екстеншъни от Индия са заразени с въшки. На много абитуриентки им се е наложило да са кубе за празника. Вариантът да ходите в кварталното мазе да си „оправите“ устните също не е добра идея.

За да минат по-евтино някои „салони“ използват некачествен китайски силикон или ботокс. Това са страшните неща, които могат да ви се случат: увиснали бузи и разместени устни. Тогава Военна болница и техните пластични хирурзи са вашето решение.

Роклята

Хормоналният дисбаланс сериозно ви обърква… За вас е ясно, но е много възможно майка ви, леля ви и баба ви включително да са на подобна вълна. Разбира се, че ви трябва подкрепа при избора на фамозния сет, с който ще блеснете.

Но със сигурност шивачката ще ви намрази, ако трябва да търпи осемте различни мнения на жените от твоя род. Затова изберете само една, с която по принцип се разбирате и споделете този върхов миг на щастие.

Гримът

Той може да не е най-добрият ви приятел… Особено ако сте решили да експериментирате отново в мазето до бл. 111, където Фани подстригва, лакира, гримира и прави шпакловки на тавани.

Най-добре си направете сами грима, така както си изглеждате по принцип, или най-малко пробвайте седмица по-рано дали Фани наистина може да гримира.

Големият ден

Така нареченото изпращане. На срещата с роднини наблегнете на хапването, другото само ще дойде, след като заседнете в невероятния 5 звезден хотел. Пък има и реален шанс да оцелеете по-дълго време там.

Друг важен съвет от препатила абитуриентка с разтеглен менискус: вземи си удобни обувки или поне друг чифт. Най-зловещата болка е от 12 см токчета, колкото и да сте се упражнявали в хола.

Финалът

Ако в някакъв момент от вечерта ви предложат да ходите в село Малък дол, където има невероятна дискотека или в Студентски град в модерен клуб, проявете здрав разум – обратният път към вкъщи е най-важен.

от

публикувано на: 08/05/2014

БНР© 2020 Бинар. Всички права запазени.

Дуенде
  • Фънк Соул
  • БГ Поп
  • Пънк Джаз
  • Детското.БНР
  • Дуенде
  • Фолклор
  • Класика
В момента:
Следва: