10 сигурни начина да прекараш празниците отвратително

30/04/2014

Тъжен мъж

Възможностите за прекрасно изкарване на почивните дни са безбройни и строго индивидуални. Гадостта обаче е универсална. Злото е едно. В този ред на мисли, прецених, че в общото състояние на превъзбуденост и екзалтация никой не би посочил обективните и очевидни рискове от провал на празниците за всеки един от нас.

Те, разбира се,  могат да бъдат избегнати при добро желание и с необходимата концентрация на духа в посока на предотвратяването им. Със сигурност списъкът може да се допълва, но ето основните 10 начина да имаш отвратителна почивка:

1. Да нямаш план.

Вътрешно си супер ентусиазиран, че предстоят почивни дни. Гледаш да свършиш повечето си неща в работно време, за да не ти се обременява съзнанието с тях след това.

Тенденциозно обаче избягваш момента, в който да вземеш решение къде, как и с кого да прекараш предстоящото свободно време. Смесица от радост, объркване, тревожност, очакване и страх от непознатото бушува в крехката ти и чувствителна душа, а отруденото ти тяло може и да не го понесе и да се наложи да минеш, в най-добрия случай, на сироп от валериан.

Започваш да се отчайваш, защото „всичко ще се провали”, въпреки че нищо не може да се провали, тъй като нямаш никаква идея какво ще правиш.

2. Да имаш прекалено точен план.

От две седмици всеки ден питаш половинката си дали е запомнил/а точната схема на придвижване и действие, която предстои да бъде изпълнена в рамките на почивните дни. За целта всеки път вадиш карта, различна от тази, окачена на хладилника от теб преди месец за същите цели.

Напрежението между теб и околните расте. Незнайно защо получаваш натрапчиви мисли за провал, но ги тушираш с нервен смях и ведри констатации относно това колко ще ви бъде хубаво при такава програма.

Още не знаеш колко ще страдаш.

3. Планът ти да зависи от времето.

Вече си приел, че в началото на май е напълно вероятно наличието на умерен до силен снеговалеж. Въпреки това, все ти се ще поне за два дни да изгрее малко слънчице. Така, за празниците, както се казва. Пък да станете от масата, да се разходите малко. Може нещо – федербал. Леко колоездене…

Забрави. Няма да стане. Ще вали и ще е отвратително.

4. Планът ти да зависи от повече от двама души, освен теб самия.

Да, можеш да кажеш с чиста съвест, че имаш трима приятели. Но, не, идеята да отидете  „по двойки” на конна езда в Говедарци не допада на никого, освен на теб самия. А и много добре знаеш, че половинките на всички ви се мразят помежду си.

Всъщност, всички са напът да намразят теб, ако продължиш да говориш глупости.

5. Да си работохолик.

Кофти.

6. Да търсиш сигнали за влиянието на ретроградния Марс.

Не се прави, чул си за ретроградния Марс и това, че всички сме под агресивното му въздействие. И все пак, ако винаги си бил кисел по празниците, това може би не се дължи на Червената планета, а просто на кофти ген или погрешно възпитание…

7. Да станеш конфликтен, заради липса на витамин D.

Вече се уточнихме, че слънцето е мираж. Кожата и костите ти не синтезират достатъчно количество витамин D oт лъчите му и това не е добре.

Другият вариант за набавянето му е да си хапнеш рибно масло и яйца, но първото не би го опитал никога, а второто нямаш намерение да опиташ до следващия Великден, след като за ден и половина преди малко повече от седмица изяде 17 яйца.

Просто никога биячът не беше в теб. Така е цял живот.

8. Да си единственият, който не пие.

Принципно този текст не е насочен към хора, които не консумират алкохол и не може да им бъде по никакъв начин от помощ.

Но, все пак, имай предвид, че те грози самота.

9. В компанията да има човек, с когото тайно се ненавиждате.

Ок. От години се мразите с братовчедката на гаджето ти –  Клара (що за име??!?!). Освен, че непрекъснато говори за плуване с делфини, с каквото професионално се занимава в Лайпциг, докато не сте заедно по празници, може и да плете органик бебешки дрехи (каквото и да значи това) и ви прави непрекъснато намеци относно това няма ли скоро да имате нужда от такива.

10. Да си на работа (без да си работохолик).

Ако работиш по празници най-вероятно си дежурен в спешното, служител в кол център с арабски, чалга звезда или програмист.

Всеки има своя път. А и не всеки обича агнешко. Едни пилешки крилца с корнфлейкс в офиса също са оферта.

Весели празници!

от

публикувано на: 30/04/2014

БНР© 2020 Бинар. Всички права запазени.

Дуенде
  • Фънк Соул
  • БГ Поп
  • Пънк Джаз
  • Детското.БНР
  • Дуенде
  • Фолклор
  • Класика
В момента:
Следва: