Какво да гледам: три сериала направени наново

10/04/2020

От известно време в Щатите има тенденция да се взимат стари хитови филми, да се избърсва прахта от тях и да се продават наново с надежди за касови успехи. За добро или лошо стратегията работи и сравнително рано моделът се премести и в телевизията. В началото с реалити формати и тийн сериали, но после се прехвърли и към най-култовите шоу програми, без никакво притеснение, че не просто няма да проработи, но може и да развали всичко, което е направено преди. Въпреки всичко има и добри примери. За тях ще говорим тази седмица.

 

Lost in space (2018)

 

„Lost in space“ вероятно не е нещо, което сме гледали. Говоря за оригинала от 65-а, а и не мисля, че има защо да се гледа, освен с историческа цел. Хубавото в сериала е, че преди петдесет години Ървин Алън е имал идеи, които днес могат да се осъществят без да изглеждат наивни.

 

Едно семейство в близкото бъдеще катастрофира на далечна планета. Те са сами и търсят начин да се върнат на Земята. Чист sci-fi с елементи на мистерия. Приключенски сериал, който определено разгръща потенциала на оригинала си.

 

Twin Peaks (2017)

 

Тук е доста по-трудно, само защото оригиналът е един от най-добрите мистериозни хорър сериали правени някога. Въпреки това или точно заради това новият сезон отпреди три години има доста потенциал за разказване. Познавам много хора, които гледаха reboot-а и след това се върнаха към оригинала, което означава, че подновяването си е свършило работата. Освен продължението на историята двайсет и пет години по-късно, Марк Фрост и Дейвид Линч са успели да запазят и духа на разказа.

 

 

Veronica Mars (2019)

 

В България „Вероника Марс“ се гледа по-скоро с насмешка и не се приема за сериозен и важен проект, но в Щатите той е получил култов статус. И след многократни опити от страна на феновете да се възобнови, Hulu поеха риска и дадоха на хората това, което искат.

 

Новият сезон продължава историята на малкия град Нептун и престъпленията, които се случват в него. Вероника е пораснала, но следите от миналото ѝ все още не са изчезнали и я преследват и до днес.

 

от

публикувано на: 10/04/2020

БНР© 2020 Бинар. Всички права запазени.

Дуенде
  • Фънк Соул
  • БГ Поп
  • Пънк Джаз
  • Детското.БНР
  • Дуенде
  • Фолклор
  • Класика
В момента:
Следва: