Какво да гледам: три стари комедии, които да изгледате пак

03/04/2020

След две седмици карантина идва момент, в който вече няма ентусиазъм за нищо. Пробвали сте да тренирате, пробвали сте да четете книги, да си говорите с хората, да откраднете куче. Всичко сте пробвали и идва време за капитулация. Не искате да гледате нищо ново, защото и това сте пробвали. В ленивия дух на безнадеждната лентяйщина и постоянната изнервеност на карантината ви предлагаме три добре познати комедийни сериала, които да ви помогнат срещу апатията(или поне да я направят поносима).

 

Seinfeld (1989)

 

Докато Източният блок се е сривал, американците са правели комедии. И то какви. Знам, че ще игнорирате целия списък и просто ще си пуснете „Приятели“ за петнайсети път, обаче ако няма „Seinfeld“, няма и „Приятели“.

 

Лари Дейвид и Джери Сайнфелд създават първия ситком, в който не става въпрос за нищо. Отгоре на всичко има девет сезона, така че ще ви занимават поне пет дни, което в момента си е доста.

 

Malcolm in the middle (2000)

 

В момента всички се чувстваме малко „Yes, no, maybe, I don’t  know…“, така че „Малкълм“ идва дюшеш. Няма нужда да ви казвам, каква роля прави Браян Кранстън и колко са големи малките. Всички сте го гледали и има защо.

 

„Malcolm in the middle“ беше първият откровено сбъркан сериал и положи крак за всички останали, които дойдоха след него.

 

The War at home (2005)

 

Малко ме е яд, че Fox го спряха след два сезона. Майкъл Рапапорт е комедиен бог и заслужава да има собствен сериал, колкото всеки комедиант от неговия ранг. Да, сега има сериал в „Netflix“, обаче в „The war at home“ има някаква магия, която я няма сега в „Atypical“. Плюс от този сериал изгрява звездата на Рами Малек.

 

Както и да е, „Войната вкъщи“ е много добре направен, класически ситком от средата на миналото десетилетие. За жалост конкуренцията му беше много добра и сериалът потъна в бездънната яма на спрените телевизионни проекти.

 

от

публикувано на: 03/04/2020

БНР© 2020 Бинар. Всички права запазени.

Дуенде
  • Фънк Соул
  • БГ Поп
  • Пънк Джаз
  • Детското.БНР
  • Дуенде
  • Фолклор
  • Класика
В момента:
Следва: