Какво да гледам: три сериала за края на света

27/03/2020

Откакто сме под карантина и сме останали сами с мислите си, в главите ни се въртят какви ли не неща. Наслушахме се на теории за извънземни, които си правят експерименти с нас, за разработки на ЦРУ, за чистка на планетата, за нови епохи и какво ли още не. Не казвам, че не е забавно, но когато започнем да си говорим сериозно за края на света, е малко плашещо. Днес има слънце, излезте на терасата, или ако сте толкова упорити в изолацията си, недейте и гледайте сериали за края на света. Ето три:

Containment (2016)

 

Супер актуално и малко преувеличено, „Containment“ е история за карантина, която излиза извън контрол. Атланта е затворена благодарение на смъртоносен вирус, който е катастрофален за човечеството и ако се разпространи, светът ще свърши. Не казвам, че сериалът е добър, просто е актуален. Всички имаме време за убиване, няма нищо лошо да гледаме сериал, който не е прекалено добър.

 

 

You, me & the Apocalypse (2015)

 

Британците знаят как да правят комедии. Само това мога да кажа. „You, me & the apocalypse“ е история, която е ясна още от заглавието. Група непознати, затворени в бункер, които трябва да продължат човешкия род след края на света. Има само десет епизода и няма да има повече, защото светът свършва само веднъж.

 

Life after people (2009)

 

Това не е толкова сериал, колкото документална поредица за бъдещето. Бъдеще, в което няма хора и природата се съвзема от дългите години на тормоз. Епизодите разглеждат какво ще стане на земята, ако внезапно хората изчезнат от нея. Има два сезона и си заслужава да се види. Най-малкото за да се уверим, че не сме толкова важни, и че нищо нито започва, нито свършва с нас.

 

от

публикувано на: 27/03/2020

БНР© 2020 Бинар. Всички права запазени.

Дуенде
  • Фънк Соул
  • БГ Поп
  • Пънк Джаз
  • Детското.БНР
  • Дуенде
  • Фолклор
  • Класика
В момента:
Следва: