Какво да гледам: три медицински сериала

13/03/2020

В света официално има пандемия. В България също. Много концерти, спортни събития, фестивали и още куп неща са отменени. Съветват ни да си стоим вкъщи и да излизаме само ако е много наложително. Ако обичате да гледате сериали, значи сега ви е времето. И някак е много подходящо да влезем в истерията и да ви предложим сериали, които няма да ви разсеят от заразата, която вилнее, а тъкмо обратното – ще ви направят по-параноични. Ето ви три медицински сериала, които да гледате, докато се чудите дали кихнахте от пролетна алергия или е възможно да отцепят района около вас.

The Knick (2014)

 

Медицината не е била същата преди сто години и „The Knick“ показва примитивността ѝ много точно. Едновременно с това хората „не са мръднали“ и това също е нещо, което сериалът изследва. Историята следи Клайв Оуен, който играе д-р Джон Такъри, хирург с наркотична зависимост, опитващ се да разбере тайните на професията си, като едновременно с това подрежда живота си.

 

Red band society (2014)

 

Вероятно не сте го чували и това не е никак странно. „Red band society“ далеч не е „House M.D.“, нито „Анатомията на Грей“. Но е приятен експеримент, направен относително добре и правдиво. Сериалът разказва историите на няколко деца, повечето от които терминално болни, събрани под покрива на една болница. Въпреки здравословните си проблеми, тийнеджърите са тийнеджъри и нищо не може да ги спре да живеят като такива с всичките им емоции и вълнения. Има само един сезон и няма да загубите нищо, ако го пробвате.

 

E.R. (1994)

 

Преди „Спешно отделение“ медицинските сериали бяха тип „Доктор Куин лечителката“, но за щастие преди почти трийсет години се създаде еталонът на медицинската драма. Естествено, ако го гледате днес, ще ви се стори леко наивен и остарял, но опитайте се да се абстрахирате от това и ще видите защо има нужда да се разказват такъв тип истории. Да не говорим за чудовищния каст, от който изгряха немалко звезди като Джордж Клуни, Зак Ефрън, Луси Лу, Арън Пол и още десетки големи и по-малки актьори, играещи епизодични роли в 330-те епизода на „E.R.“

 

от

публикувано на: 13/03/2020

БНР© 2020 Бинар. Всички права запазени.

Дуенде
  • Фънк Соул
  • БГ Поп
  • Пънк Джаз
  • Детското.БНР
  • Дуенде
  • Фолклор
  • Класика
В момента:
Следва: