Какво да гледам: три семейни сериала

06/03/2020

От вчера държавата е в грипна епидемия. Училищата не работят и децата си стоят вкъщи. Няма домашни и все още няма как да се играе навън до късно, защото си е студено. Kакво правите като стане вечер и номера с „лягай си, че утре си на училище“ не минава? Трябва да гледате нещо. Всички. Трудно е да се гледат анимации и е невъзможно да се гледат сериозни сериали без децата ви да загубят интерес или по-лошото – да задават въпроси на всяка реплика. Има спасение. Тази седмица ви предлагаме три сериала, които са достатъчно лесни, за да бъдат разбрани от деца и достатъчно интересни, за да ги гледат и възрастните.

 

His dark materials (2019)

 

Осем епизода базирани на поредицата романи със същото име, които следват две деца по пътя на разплитането на една от най-големите тайни в света, в който живеят.

 

Чист приключенски разказ с всичките магически елементи, които са необходими на жанра. На места наивен, на места по-сериозен, отколкото трябва, „His dark matrerials“ е идеален сериал, нa който цялото семейство да заспи на дивана.

 

Anne (2017)

 

„Anne“ или „Anne with an E“ е адаптация на книгата Анн от „Зелените покриви“ на Луси Мод Монтгомъри, написана през далечната 1908-а година. Век и малко по-късно „Netflix“решава да направи сериал по нея. Историята следва Анн, сирак, която по погрешка пристига във фермата „Грийн Гейбълс“. Тя е неканена и ненужна, но волята и въображението ѝ ѝ помагат да се пребори за мястото си под слънцето.

 

Сценарият е дело на Мория Уалей-Бекет, която е един от сценаристите на „Breaking bad“. Така че можете да очаквате добре структуриран разказ, нищо че тематиката е малко по-различна.

 

A series of unfortunate events (2017) 

 

Отново сериал по книги, този път малко по-детски, но и възрастните имат нужда от нещо невинно и лесно. Поредицата на Лемъни Сникет се е превърнала в модерна класика. И затова не е чудно, че във времето, в което историите се разказват не на хартия, а на екран, излиза като сериал.

 

Историята проследява злополуките на трима сираци, които търсят дом след смъртта на родителите им и за един зъл граф, който иска да прибере наследството им. Култовата роля на Граф Олаф, изиграна в пълнометражния филм през 2004-а от Джим Кери, тук е дадена на Нийл Патрик Харис, а епизодиците са много и все големи актьори.

 

 

от

публикувано на: 06/03/2020

БНР© 2020 Бинар. Всички права запазени.

Дуенде
  • Фънк Соул
  • БГ Поп
  • Пънк Джаз
  • Детското.БНР
  • Дуенде
  • Фолклор
  • Класика
В момента:
Следва: