Какво да гледам: три сериала за мафията

21/02/2020

Деветдесетте не бяха толкова отдавна, но мина достатъчно време, за да може да се разказва свободно и без големи последствия за случилото се на Балканите. Въпреки това свободен и фактологически верен сериал или филм не се е появявал в България. Въпрос на време е да се увековечат и нашите „герои“ на организираната престъпност, както от много години правят италианците, мексиканците и американците. Не казвам, че е правилно или не, казвам, че го има и историите помагат за направата на много добра и развлекателна телевизия.

 

Затова тази седмица ще ви предложим три сериала, които се занимават с подземния свят и всичко, което го движи.

 

ZeroZeroZero (2019)

 

Обширен поглед към трите основни звена във всяка една голяма корпоративна верига, която се занимава с импорт и експорт на стоки. ZeroZeroZero следи купувачите, продавачите и брокерите на пратка кокаин от Южна Америка към Италия, като в сюжета си вплита личните истории на няколко големи звена от схемата.

 

Проектът е на Amazon prime video, но можете да го гледате и в HBO GO. Засега има два епизода и по всичко личи, че ще се превърне в класика от субжанра.

 

The Wire (2002)

 

Като говорим за класики, шансът да сте го гледали е огромен, но сме го сложили тук, защото няма как да говорим за гангстери и да не минем без този сериал. The Wire не е просто добър мафиотски сериал, той е един от най-добрите сериали правени в последните двайсет години.

 

Страхотно разработена история с прилягащата ѝ вярна психология. Режисиран е перфектно, а за капак са намерени актьори, които да изпълнят текста и насоките на режисьорите по правилния начин. Има пет сезона, което е напълно достатъчно, за да не се стига до безсилие на сценаристите. Знаем, че сте го гледали. Давайте пак.

 

Godfather of Harlem (2019)

 

От умовете и опита на сценаристите на „Hannibal“, „Seven“ и „Narcos“ се ражда история в десет епизода за легендарния подземен господар на Харлем – Бъмпи Джоунс. Първият сезон проследява възхода на хероиновия бос и сблъсъците му както с полицията, така и с движението за граждански права, водено от Малкълм Х.

 

В главната роля е Форест Уитъкър, който може би е и най-правилният актьор за ролята. Очаква се следващ сезон през тази година, така че имате достатъчно време да наваксате и да чакате появата му.

 

от

публикувано на: 21/02/2020

БНР© 2020 Бинар. Всички права запазени.

Дуенде
  • Фънк Соул
  • БГ Поп
  • Пънк Джаз
  • Детското.БНР
  • Дуенде
  • Фолклор
  • Класика
В момента:
Следва: