Какво да гледам: три сериала в бъдещето

31/01/2020

Преди близо шейсет години водещи питат различни хора как си представят света през 2020-а. Отговорите са всичко, което можете да си представите. Летящи коли, роботи и умни къщи. Може би скоро, но засега нещата са почти същите като преди шейсет години. Това, което се е променило до известна степен е телевизията. А тя както всеки неин предшественик, разказвач на истории, гледа и към бъдещето.

 

Тази седмица ви предлагаме три сериала, с които да изпреварим времето.

 

Altered carbon (2018)

 

Малко дарк представа за бъдещето, но поне е интересно. Историята следи престъпник, трансферирал съзнанието си в друго тяло. Той се опитва да разкрие истинския виновник за престъплението, за което е осъден и да спечели свободата си обратно.

 

Създател на сериала е Лата Калогридис, която е и сценарист на „Shutter island“ с ди Каприо и Марк Ръфало. Така че можете да си представите стилистиката, ритъма и начина на разказване.

 

 

Samurai Jack (2001)

 

Генади Тартаковски е гений. Той е човекът, който стои зад детството ни и по-конкретно почти всички филмичета по Cartoon Network.

 

„Самурай Джак“ може да се чете и като анимация за големи без никакъв проблем. Един самурай е изпратен от неговото време в далечното бъдеще от голямото зло, за да спаси семейството си и да освободи света от тиранията на злия му господар. Много контрастно е разказан моралът на средновековна Япония и сблъсъкът ѝ с модерния свят. Една история за доброто в човечеството и класическа структура на пътя на героя.

 

Weird City (2019)

 

Това е първият сериал на „YouTube Originals“, който се опитва да прилича на истински. И до голяма част се е получило. С каст, който включва Майкъл Сера и Ед О’Нийл, и режисьори, които са работили по „Breaking bad’, „30 Rock“ и „Fargo“.

 

Разказва се за живота на различни хора в един град от бъдещето, буквално разделен от бариера. От едната страна са мизерниците, от другата са богоизбраните – всяка антиутопия. В този сериала обаче се занимаваме повече с намирането на любов и ежедневните проблеми на такъв измислен град.

 

 

 

от

публикувано на: 31/01/2020

БНР© 2020 Бинар. Всички права запазени.

Дуенде
  • Фънк Соул
  • БГ Поп
  • Пънк Джаз
  • Детското.БНР
  • Дуенде
  • Фолклор
  • Класика
В момента:
Следва: