Какво да гледам: три исторически сериала

10/01/2020

Историята се повтаря само ако я повтаряме. Навлизаме във време, което много напомня на едно минало, от преди сто години и това е доста тревожещо. Никой не знае накъде духа вятърът и коя клечка ще запали кладата. Страшно е дори да си помислим, че точно този отрязък от историята, може да се повтори.

 

Затова тази седмица, ви даваме три исторически сериала, с които да ви разсеем от голямото страшно, надвиснало над нас и да ви покажем как киното пише история.

 

The Crown (2016)

 

Това е най-скъпият сериал на Netflix до момента и има защо. Когато си решил да разказваш за британската кралица, трябва да си подготвен да бръкнеш надълбоко в джобовете си.

 

Сериалът е базиран на филма „The Queen“(2006) и пиесата „The Audience“ (2013), които са дело на Питър Морган. Историята проследява живота на кралица Елизабет Втора с неговите възходи и падения. Намеренията на създателите му са да разкажат шейсет епизода в шест сезона, като преди няколко месеца беше потвърден четвърти сезон.

 

Boardwalk empire (2010)

 

„Boardwalk empire“ е предшественикът на „Peaky blinders“ и в последно време често остава пренебрегнат от зрителите. Сюжетът разказва за създаването и растежа на мафията в Атлантик Сити по време на сухия режим в Щатите. Историята преплита политическите игри, мафиотските сделки и обикновените животи на новия град.

 

Стийв Бюшеми прави изненадващо добра роля на гангстер и си заслужава да се види.

 

 

Catherine the Great (2019)

 

Малко е странно, когато британци разказват за Русия и няма да ви лъжа и тук е така – странно. За щастие в мини сериалът участва Хелън Мърън, която като че ли спасява донякъде нещата с убийствена игра.

 

Четирите епизода проследяват последните години на Екатерина Велика. История за прошката и теглото на властта, представена малко по-захаросано, отколкото би трябвало. Но ако имате нужда да прекарате времето си в имперска Русия, „Catherine the Great“ върши чудна работа.

 

 

 

от

публикувано на: 10/01/2020

БНР© 2020 Бинар. Всички права запазени.

Дуенде
  • Фънк Соул
  • БГ Поп
  • Пънк Джаз
  • Детското.БНР
  • Дуенде
  • Фолклор
  • Класика
В момента:
Следва: