Kакво да гледам: три сериала от „Глобусите“, които не сте гледали

03/01/2020

Колелото се завъртя отново. Всичко е същото. Същите награди, същата еуфория, същият водещ. Що се отнася до телевизия почти всички номинирани от миналата година отново са сред борещите се за награда. Обичайните заподозрени са тук – Killing Eve, Big little lies, Barry, Mr. Robot, дори Game of thrones имат една номинация. Но днес няма да говорим за тях. Няма и да правим предположения кой ще спечели статуетка. Няма значение какво мисли комисията, когато ние знаем нашите победители.

 

И за да сте по-информирани и по-подготвени, ви предлагаме три сериала, които сигурно сте пропуснали в изминалата година.

Pose (2018)

 

„Posе“ се случва, независимо дали искате или не. Има два сезона и се очаква трети. Сериалът ни развежда из неконвенциалните среди на Ню Йорк в края на осемдесетте и ни показва светове, които още не съществуват при нас.

 

Следим историята на отхвърлените от обществото, „изродите“, които искат да бъдат свободни и да купонясват. „Pose“ ни показва зараждането на субкултура, която днес е поп-култура. Ако искате да влезете в неудобните обувки на драг принцесите от осемдесетте, непременно си пуснете „Pose“.

 

Ramy (2019)

 

Рами е донякъде автобиографичен сериал, който следи живота на Рами. Той е двайсет и няколко годишен мюсюлманин, второ поколение емигрант в Америка. Донякъде подходът е сходен с този на Азис Анзари в „Master of none“, но се различава с това, че следи една продължителна и по-дълбока история.

 

Сериалът е за кризата на личността, разказана през предразсъдъците на  религията. Това не означава, че е тежка екзистенциална драма, тъкмо обратното. Намерен е баланс между комедия и трагедия, което невинаги е лесно. Но тук е направено правилно.

 

Fosse/Verdon (2019)

 

Вдъхновен от истинската история на Гуен Върдън и Робърт Фоси, големите бродуейски звезди и необичайната им любовна история, минисериалът проследява връзката им, като вкарва зрителя зад кулисите на Бродуей в три десетилетия.

 

Няма нужда да го казваме, но Сам Рокуел прави невероятна роля като Фоси и почти сам носи целия сериал на гърба си. Има осем епизода, които са напълно достатъчни, за да разкажат историята подобаващо. Ще се смеете, ще плачете и ще искате да се научите да танцувате.

 

от

публикувано на: 03/01/2020

БНР© 2020 Бинар. Всички права запазени.

Дуенде
  • Фънк Соул
  • БГ Поп
  • Пънк Джаз
  • Детското.БНР
  • Дуенде
  • Фолклор
  • Класика
В момента:
Следва: