Какво да гледам: три заровени сериала

22/11/2019

Netflix е една автономна екосистема, в която има повече ред, отколкото си мислите. И тук не става въпрос за прословутия им алгоритъм, който те профилира и определя потребностите ти, без дори да те познава. Говоря за вътрешния, неписан ред на всички аудиовизуални продукти, които трябва да съществуват заедно във виртуалната савана. Представете си го като сафари. Всички отиват, за да видят лъвовете, леопардите, жирафите, зебрите и популярните животни. Но след два часа малко ти втръсва от тях и се заглеждаш по хиени и сурикати, които са готини, но не токова популярни. Обаче ако се задържиш няколко дни на сафарито, ще имаш нужда от нещо друго. Животно, което няма да намериш в енциклопедиите за деца, нещо за което ще си мислиш, че само ти си виждал.

 

Ако „The Irishman“, „Breaking bad“ и „Mindhunter“ са лъвовете и леопардите, а „Bojack“ и „Love“ са хиените и сурикатите, то тази седмица търсим специалните животни в „Netflix“. Тези, които трудно се откриват, но си заслужават да се гледат.

 

Norm Macdonald has a show (2018)

 

Норм Макдоналд е брутален. Той е „самотният рейнджър“ на американската комедия. Невероятен ум, просто недостатъчно чист за голямата телевизия и недостатъчно мръсен за нишовите платформи.

 

Norm Macdonald has a show е нещо между много евтин лейтнайт и подкаст, в което Норм е оставен да си прави каквото прецени с гости, които са прекалено големи за малкото студио.

 

Maniac (2018)

 

По някаква странна причина Maniac е забутан в края на хранителната верига. Може би е изпреварил времето си, може би не е, но със сигурност има нужда да се гледа, защото е едно от най-добрите неща изобщо в каталога на Netflix.

 

Ема Стоун и Джона Хил правят роли, които трудно се описват, няма и да пробвам. Това е сериал, който има потенциала да ви заведе на лошо място и да изпаднете в особени състояния. Може би и затова се крие в сенките на платформата.

 

F is for family (2015)

 

Още един комик, който не може да си намери място под големите прожектори, може би защото всеки път, когато светнат в лицето му, той започва да крещи по тях. Бил Бър е съвременният Дон Рикълс, доколкото някой може да се доближи до него.

 

През 2015-а Netfix му дават поле за изява и след един сезон вече съжаляват за решението си. F is for family е труден за преглъщане, брутален и вулгарен анимиран сериал, който не вирее в светлата част на сафарито. Затова няма и да го намерите покрай пътя. Трябва да слезете от джипа и да поровите из храстите.

 

от

публикувано на: 22/11/2019

БНР© 2020 Бинар. Всички права запазени.

Дуенде
  • Фънк Соул
  • БГ Поп
  • Пънк Джаз
  • Детското.БНР
  • Дуенде
  • Фолклор
  • Класика
В момента:
Следва: