Какво да гледам: три култови сериала от Лос Анджелис

18/10/2019

Преди известно време ви предложихме да гледате три сериала за Ню Йорк. Там подходът беше друг, показахме ви малко по-различен поглед към града, който никога не спи. Днес ще повторим упражнението, но с Лос Анджелис и за да е правилно и честно към холивудската култура, ще го направим с най- култовите сериали, които изобщо изградиха представата ни за този град от малките екрани.

 

The Fresh Prince of Bel-Air (1990)

 

Никога не забравяйте откъде тръгна Уил Смит. „Fresh Prince“ е лосанджелийският вариант на „Сайнфелд“. И въпреки че има по-големи и успешни ситкоми, ситуирани в града на ангелите като „Two and a half men“, „The big bang theory“ и „Modern family“, няма как да не сложим точно тази класика, която направи възможно останалите също да се снимат там.

 

Entourage (2004) 

 

„Антураж“ е всичко, което искате да гледате за Холивуд. Не е важно дали е истинско или не, важно е, че отговаря на общоприетото клише за кино индустрията, защото така работи самият Холивуд. Продава мечти, а Вини и приятелите му успяха да ни продадат една мечта, но доста скъпо – с осем сезона, които бяха прекалено много. Въпреки това момчетата оставиха голям отпечатък в колективните ни представи за Лос Анджелис.

 

Baywatch (1989) 

 

Когато даваха „Спасители на плажа“, всички мълчаха и гледаха целия бански костюм на Памела Андерсън и късите шорти на Дейвид Хаселхоф. Няма по-култов сериал, който едновременно да прави комплимент и да обижда Лос Анджелис. Толкова е зле, че чак ни харесва – точно като Америка.

 

 

 

от

публикувано на: 18/10/2019

БНР© 2020 Бинар. Всички права запазени.

Дуенде
  • Фънк Соул
  • БГ Поп
  • Пънк Джаз
  • Детското.БНР
  • Дуенде
  • Фолклор
  • Класика
В момента:
Следва: