Какво да гледам: три престъпни сериала

11/10/2019

Откакто има общество, има правила. И откакто има правила, има хора, които ги нарушават. Престъплението е част от човешката същност толкова, колкото всичко останало. Голяма част от хорския интерес е съсредоточен именно към тези от нас, които нарушават правилата. Затова не е изненада, че в почти всяка добра история има престъпление, било то морално или законово.

 

В последните десет години се написаха, изиграха и заснеха брилянтни сериали, подчинени до голяма степен на престъпления. Неща като Breaking Bad, Fargo, True Detective, Mindhunter и Ozark. Но под тях има още купища добри сериали, които остават неизгледани. Затова тази седмица ви предлагаме три престъпни сериала, които да гледате след гореизброените.

The Fall (2013)

 

Ако вие свързвате Джилиан Андерсън само и единствено със Скъли от „Досиетата Х“ и Джейми Дорнан само с „50 нюанса сиво“, то трябва да гледате The Fall, за да видите, че всъщност и двамата са много добри актьори.

 

The Fall е нетрадиционен прочит на познатата история със серийните убийци. Не се занимава с хващането на престъпника толкова, колкото с психологията му след залавянето.

 

Hustle (2004)

 

Стар е, знам. Забравен е, а не бива. Hustle не е криминалният сериал, който ще бъде направен през 2019-а, но точно затова ви препоръчвам да го гледате. Леко наивен, леко забавен, добре измислен и лесен за гледане. Отново британски сериал, който ще ви дойде като глътка свеж въздух след тежестта на всичко, което се прави днес.

 

Историята следи група мошеници, които подобно на Робин Худ използват лошите си методи за доброто на обществото.

 

Mr. Robot (2015)

 

Знам, че Mr. Robot далеч не е история само за престъпление, но технически влиза в темата, затова го слагам тук. Истината е, че това е един от малкото сериали, които не подлежат на определение и трудно могат да бъдат анотирани, тъй като темите са много и всички са прекалено добре развити, за да пренебрегнем някоя от тях.

 

Рами Малек показа, че е актьор от голям калибър именно тук и въпреки това Mr. Robot е пропуснат винаги, когато се говори за големите сериали.

 

 

 

 

от

публикувано на: 11/10/2019

БНР© 2020 Бинар. Всички права запазени.

Дуенде
  • Фънк Соул
  • БГ Поп
  • Пънк Джаз
  • Детското.БНР
  • Дуенде
  • Фолклор
  • Класика
В момента:
Следва: