Какво да гледам: Emmy 2019

27/09/2019

Това беше последната церемония, в която „Game of thrones“ ще участва. Няма вече. И по-добре, защото в последните близо десет години за сметка на номинациите му (къде заслужени, къде не), в сянка останаха други, много по-смислени проекти. Благодарение на този сериал и четиринайсетте му номинации, HBO за поредна година доминираше на Emmy наградите. Другият гигант Netflix отново дишаше плътно зад врата на HBO. Абсурдно е – двете платформи имат повече номинации от Amazon, NBC, Hulu, CBS и ABC взети заедно.

 

Затова тази седмица няма да се занимаваме с гигантите, а ще ви предложим три сериала от по-малките американски мрежи, които бяха номинирани тази година.

 

Escape at Dannemora (2018)

 

Това е любовна история в крайно нелюбовни обстоятелства. Може би една от добрите драми излезли през миналата година. Това е първият приемлив проект на Бен Стилър, който е режисьор на седемте епизода, написани от Брет Джонсън и Майкъл Толкин.

 

×

 

Fleabag (2016)

 

Ако сте гледали Crashing значи имате някаква идея какъв е стилът на Фиби Уалтър-Бридж. Ако не сте – гледайте го. Fleabag е нейната Мона Лиза и засега това е единственият ѝ шедьовър. Сериалът е базиран на пиеса от същия автор и тази година обра четири статуетки.

 

Забавно е, странно е, неудобно е. Всичко, което можете да искате от номинирана комедия.

 

×

 

Pose (2018)

 

FX винаги са правили добрите неща в Америка. Ако наистина има някой, който може да бори  HBO  със съдържание – това са те. Pose е поредният солиден и богат на контекст проект на телевизията. Следва зараждането на лукс културата в Ню Йорк в края на осемдесетте години и наистина си заслужава да се види.

 

×

от

публикувано на: 27/09/2019

БНР© 2020 Бинар. Всички права запазени.

Дуенде
  • Фънк Соул
  • БГ Поп
  • Пънк Джаз
  • Детското.БНР
  • Дуенде
  • Фолклор
  • Класика
В момента:
Следва: