Какво да гледам: 3 анимационни сериала за големи

13/09/2019

Голяма част от поколението „Y“ е отгледано от Cartoon Network. Кратката анимационна форма е дълбоко кодирана в нас и сме се научили да разпознаваме тропи и символи през този медиум по-добре от класическата форма на разказване. Хиперболата е трудна за преглъщане, ако не си закърмен с Cow and Chicken.

 

Може би, затова днес е много по-лесно да възприемаме и разбираме неща като Rick and Morty, Love death and robots и BoJack по-добре от „Дневниците на прислужницата“. В този ред на мисли, днес ви предлагаме още три анимационни сериала, които не е добре да пускате на децата си.

 

Archer (2009)

Archer е в продукция на единадесетия си сезон. Шоуто се е превърнало в култ и набира все по-голяма популярност по света посредством удобствата на стрийминг платформите.

 

Анимацията е различна (за 2009-та), историята е хаплива и забавна, но ако погледнете зад преувеличенията, ще намерите смисъл в изтормозените агенти на американската държавна сигурност.

 

×

 

F is for family (2015)

Бил Бър е един от последните комици в Америка, който не променя материала си, за да обслужи времената. Той е толкова откровен и брутален в хумора си, колкото беше преди пет години. Точно тогава започва работата си по „F is for family“, което е оригинална продукция на „Netflix“.

 

Шоуто следва американско семейство през седемдесетте с цялата суровост на времената. Епизодите вървят по тънък лед като се занимават с расизъм сексизъм, хомофобия и всичко между тях. Просъществува само един сезон, защото за разлика от Бил Бър, Netflix се съобразява с времената.

 

×

 

Final Space (2018)

След втория сезон на Rick and Morty, анимационния свят се втурна в стилистиката на шоуто. Навъдиха се много ментета, но Final Space си заслужава да се види.

 

Историята следи група неудачници, принудени да спасят вселената и да отговорят на вечните въпроси. Естествено, няма как анимационен сериал да даде отговорите, но през много абсурдизми и опити за остроумие, „Final Space“ може да ви докара дотам поне да се замислите за тях.

 

×

от

публикувано на: 13/09/2019

БНР© 2020 Бинар. Всички права запазени.

Дуенде
  • Фънк Соул
  • БГ Поп
  • Пънк Джаз
  • Детското.БНР
  • Дуенде
  • Фолклор
  • Класика
В момента:
Следва: