Какво да гледам: три училищни сериала

06/09/2019

Остават по-малко от десет дни от лятната ваканция. Това означава, че имате само още една седмица свобода преди да трябва да помагате с проблемите на децата ви отново. Още една седмица и ще трябва да се правите, че сте страшно разочаровани от оценките в бележниците, ще четете морал и ще се правите на възрастни, когато всичко във вас просто иска да лежи на плажа.

 

Само една седмица остана, ясно е, че отпуската мина, затова се наредете на дивана и вижте тези три сериала за училище.

Vice principals (2016)

„HBO“ имат нещо като традиция да правят смели сериали, които да прекратяват прекалено рано, поради нечии по-гласни несъгласия срещу тях. Това е и случаят със „Заместник-директори“. Просъществува само два сезона и няма да бъде подновен за трети.

 

Историята следи приятелството на двама заместник-директори и тяхната битка за свободното директорско място. Пресилена комедия, която много приятно се чупи и сменя траекторията си към края на първи сезон.

×

Sex education (2019)

Ако сте се чудили какво стана със Скъли от „Досиетата Х“ след „The fall“, тук е отговорът. Сега е сексолог с много объркан син, за който самата тя е отговорна. Честно казано, „Sex education“ е едно от хубвите неща, които се случиха в Netflix тази година.

 

Историята следи един комплексиран тийнеджър и съучениците му, всички от които се опитват да разберат  живота и да си намерят място под слънцето.

 

×

 

Skins (2007)

Скинс беше културен феномен в Британия преди една дузина години. Не знам защо, но англичаните умеят да разказват добре нещата от живота. Skins не е захаросан по Холивудски и може да докосне хората по съвсем друг начин от мелодрамата на американските тийн сериали.

 

Група британски ученици, които просто търсят любов, от която са лишени в семейства си. Всеки от тях се бори със своите демони и не намира пощада нито в секса, нито в партитата. Skins е нещо като „Kids“ на Антъни Корийн, но разказано по-дълго.

 

×

от

публикувано на: 06/09/2019

БНР© 2020 Бинар. Всички права запазени.

Дуенде
  • Фънк Соул
  • БГ Поп
  • Пънк Джаз
  • Детското.БНР
  • Дуенде
  • Фолклор
  • Класика
В момента:
Следва: