Какво да гледам: три сериала за Ню Йорк

23/08/2019

Америка е кофти държава, ясно е защо. Само прегледайте новините и ще се убедите в това. Те нямат кой знае колко, но имат един продукт, който изнасят за чужбина и без него всичко се срива. Това е „мечтата“, всички я знаем, всички се стремим към нея и никой не я достига. Америка е единствената държава, която успява да е нависоко благодарение на маркетинг. Те слагат панделка върху развалената реалност, в която живеят гражданите ѝ и я продават под формата на музика, кино и телевизия. Най-страшното е, че работи.

 

И щом стане въпрос за американската мечта, един град се заклещва в зениците ни. От „Статуята на свободата“ до „Таймс Скуер“, Ню Йорк е световен символ за възможност и индустрията го знае. Не случайно най-емблематичните сериали се развиват точно там. Днес няма да говорим за „Приятели“, „Сексът и градът“ и „Сайнфелд“. Днес ви даваме три сериала, които имат малко по-различен поглед към града, който никога не спи.

 

Master of none (2015)

 

„Master of none“ е нетрадиционна комедия, която не може да се случи никъде другаде освен в Ню Йорк. Сериалът е инспириран от реални ситуации на комика и син на емигранти Азиз Анзари, който играе във всички епизоди.

 

Ню Йорк разказан през очите на емигрант е много по-различен от Ню Йорк разказан през очите на Джери Сайнфелд. Градът е чудовище и за да се справиш с него се изисква много повече от това да съществуваш в корема му. Азис се справя с хумор.

 

×

Girls (2012)

 

Това е рожбата на Лена Дънам. Тридесет и три годишната гражданка на мегаполиса разказва, какво е да се опитваш да си нормален човек в ненормален град.

 

„Girls“ е нещо като „Sex and the city“ за милениали. Историята се върти около група момичета и тегавия им личен живот. Много смело и тънко се развиват теми, които не се пипат по принцип в телевизията, но когато е направено добре, всичко е позволено. Ако искате да се уверите, че не сте сами в големия град, „Girls“ е вашият сериал.

 

×

High Maintenance  (2016)

 

Това е сериал, който не сте гледали. Но ако сте – честито! Идеята е смела, написан е смело, заснет е смело и сериали като „High maintenance“ са смисълът на телевизията. Дори да не е за всеки, поне има различен ракурс за разказване на истории.

 

Идеята е проста, но в същото време много трудна за изпълнение. Всеки епизод е история, отделна от предишната или следващата. Разказват се животите на нюйоркчани от различни слоеве на обществото и единственото нещо, което ги свързва е общият им дилър на трева.

 

×

от

публикувано на: 23/08/2019

БНР© 2020 Бинар. Всички права запазени.

Дуенде
  • Фънк Соул
  • БГ Поп
  • Пънк Джаз
  • Детското.БНР
  • Дуенде
  • Фолклор
  • Класика
В момента:
Следва: