Какво да гледам: три сериала за медии

16/08/2019

Журналистическият свят винаги е имал силно присъствие в киното. През пресата често се показва общественото мнение за постъпките на персонажите. Репортерите и новинарите са се превърнали в своеобразен „гръцки хор“, който напътства и наставлява действието.

 

Но какво става, когато сложиш медиите не в периферията, а в центъра на историята. „Spotlight“ получи Оскар за най-добър филм през 2016-та и пребори велики продукции като „The big short“ и „The revenant“. Но медийните сюжети съществуват и извън големите екрани. Днес ви предлагаме най-добрите сериали, занимаващи се с журналистика.

 

Sharp objects (2018)

 

Добре, „Sharp objects“ не е класическата журналистическа история, но целият разказ се крепи на едно разследване от брилянтната Ейми Адамс. „Sharp objects“ технически влиза в днешната категория, но е много повече от история за журналистка по петите на сериен убиец.

 

Това е от редките моменти в телевизията, когато личните истории тежат толкова, колкото основният конфликт. Не е за всеки. На пръв поглед разказът е хаотичен и муден, но ако успеете да минете през първи и втори епизод, гаранция, че ще разказвате на приятелите си за „Sharp objects“

 

×

The loudest voice (2019)

Това е новият проект на „Showtime“, който си е поставил много висока летва. В него се проследява историята на възхода и падението на империята на Роджър Айлес, която е наречена „Фокс Нюз“.

Не случайно споменах „Spotlight“ по-горе, защото двата проекта са писани от един и същ сценарист и можете да очаквате нещо голямо. А като сложите Ръсел Кроу и Сиена Милър в главните роли, можете да очаквате нещо огромно.

 

×

The newsroom (2012)

Въпреки горните два проекта, „The newsroom“ си остава златният еталон за журналистически сериал. Три сезона, които не искаш да свършват. От този сериал изгряват звездите на Оливия Мун и Дев Пател, а Джеф Даниелс завинаги излезе от „Dumb and dumber“.

 

×

от

публикувано на: 16/08/2019

БНР© 2020 Бинар. Всички права запазени.

Дуенде
  • Фънк Соул
  • БГ Поп
  • Пънк Джаз
  • Детското.БНР
  • Дуенде
  • Фолклор
  • Класика
В момента:
Следва: