Какво да гледам: три биографични сериала

09/08/2019

Както добре знаем всички, няма нищо ново за разказване. Историите в света се повтарят и винаги се въртят около шепа човешки добродетели и негитиви. Така че, както и да го въртим и сучем, винаги разказваме историята на някой. Нещо, което го е имало вече, ще се повтаря докато света ни продължава да съществува.

 

Затова, може би, най-безполезния начин на разказване на истории си остава биографичният. Там няма нужда от очаквания за оригиналност. Добре запознатият зрител знае как ще приключи историята и работата на разказвачите остава само в детайлите. Тази седмица ви предлагаме три сериала, които олицетворяват биографията като жанр в последните няколко години.

 

A very English scandal (2018)

Минисериалът е продукция на BBC1 и разказва историята на британския политик и лидер на либералната партия – Джереми Торп. Той е изигран от Хю Грант, който в последните години се опитва да излезе от рамката на „англичанинът в романтичните комедии“ и да влезе в по-сериозното кино.

 

„A very English scandal“ е крачка в точно тази посока. Хю и Бен Уишау успяват да предадат най-известната британска гей афера на миналия век по много английски начин. Трите епизода вървят по тънък комедиен лед, под който се спотайват студените води на скандала.

 

×

Z: The Beginning of Everything 

Езла и Ф. Скот Фицджералд притежават една от най-интересните и разрушителни любовни истории на миналия век и вместо да се съсредоточават върху световноизвестния писател, Amazon разказват изпепеляващата връзка на през погледа на Зелда.

 

Разказът започва от запознанството на певицата с още непубликувания писател, минава през лудостта на джаз годините, алкохолизма и психическите заболявания и стига до самия край, който дори и самият и Фицджералд не е могъл да измисли по-добре.

 

×

The Act 

„The Act“ е покъртителна история, за жалост, истинска, която ще ви разтърси до костния ви мозък. „Hulu“ заедно с Ник Антоска, създателят на „Hannibal“, разказват историята на една майка и нейното болно дете. Но това не е драма за едно умиращо момиче, а за сложните и патологични взаимоотношения между дъщеря и майка, които са толкова зависими една от друга, че е пагубно.

×

от

публикувано на: 09/08/2019

БНР© 2020 Бинар. Всички права запазени.

Дуенде
  • Фънк Соул
  • БГ Поп
  • Пънк Джаз
  • Детското.БНР
  • Дуенде
  • Фолклор
  • Класика
В момента:
Следва: