Какво да гледам: три скеч комедии

26/07/2019

От 90-та в България има традиция на скеч комедия. За съжаление по-добрите й години са зад нас и в момента този поджанр на телевизионното изкуство просто преживява в ръцете на „Комиците“. Но не бива да забравяме за „Ку-Ку“, „Улицата“, „Павета“ и ранните години на „Каналето“. Въпросът не е „Какво стана?“, а „Какво трябваше да стане?“. Ясно е, че не можем да имаме неща като американските, но поне можем да се стараем в тази посока, както се опитваше да направи покойният Тодор Колев.

 

Следващите три скеч комедии са предложения, с които да си сверим часовниците.

 

I think you should leave (2019)

 

Тим Робинсън е странна птица, доста неудобен и нелицеприятен. Той прекарава седем години като сценарист в SNL и от две години си има собствено шоу. Не е зле за неудобен и нелицеприятен човек.

 

Цялата идея на I think you should leave се върти около идеята някой да иска да си тръгне. Във всеки скеч един от персонажите е докаран дотам да иска да си отиде.

 

×

 

W/ Bob & David (2015)

 

Боб Оденкърк и Дейвид Крос са легенди. Имената може да не ви говорят нищо на пръв поглед, но ако отворите iMDBтата им ще изплуват заглавия като „Eternal sunshine of the spotless mind“, „Nebraska“, „Arrested development“, „Breaking bad“, „Better call Saul“ и „Mr. Show“.

 

Последното заглавие не е толкова разпознаваемо, но е причината „W/ Bob & David“ да е в този списък, защото същите двама Боб и Дейвид са негови звезди в далечната 96-та. Преди няколко години Netflix даде зелена светлина на продължение на този проект и резултатът е очакван.

 

×

 

Portlandia (2011)

 

Фред Армисън не е за всеки. Той е странното човече в американската комедия и ако не усещаш флоуа му ще ти е много трудно да се засмееш на нещата му. Въпреки това Фред си е извоювал статус на легенда след десетилетието си в SNL и всеки програмен директор в Америка е готов да му даде поне половин час ефирно време, в което да го остави да си прави, каквото иска.

 

Портландия е скеч комедия, която трудно може да се опише, защото просто е прекалено странна, за да се анотира. Ако ви хареса – честито, вие сте елитна група на себеподобни откачалки.

 

×

 

от

публикувано на: 26/07/2019

БНР© 2020 Бинар. Всички права запазени.

Дуенде
  • Фънк Соул
  • БГ Поп
  • Пънк Джаз
  • Детското.БНР
  • Дуенде
  • Фолклор
  • Класика
В момента:
Следва: