Какво да гледам: три сериала за душата

12/07/2019

Знам, че плакахте на финала на „Stranger things“, не се правете. Нормално е, затова е направено така, въпреки че сезонът не беше нищо особено. Всички ни трогна финалът и всички се почувствахме малко излъгани от една група сценаристи, които нарочно си играят с емоциите ни. Но това е смисълът на добрата телевизия.

 

Тази седмица ви пускам точно по тази пързалка и ви предлагам три сериала, след които ще сте свалили поне двеста грама от сълзи. Пригответе си вода за хидратация и сядайте да гледате.

 

Red band society (2015)

 

 

Red band society има само тринайсет епизода, защото Fox и ABC не успяха да стигнат до споразумение кой да го излъчва. Така или иначе историята е разказана и епизодите са факт.

 

Ясно е, че няма да е лесен преход още от първи епизод. Всичко се развива в болница, където пациентите са тийнейджъри. Въпреки опитите им да имат нормален живот и да пренебрегнат реалността, няма как да се измъкнат от фаталния край.

 

×

 

Bloodline (2015)

 

 

Едно семейство разпокъсано от тайни и сложни взаимоотношения е поставено на кръстопът след внезапната смърт на семейния патриарх. Звучи като сапунка, но хората от Netflix са свършили страхотна работа.

 

Bloodline няма да ви накара да плачете, даже може да притъпи емоциите ви до степен, че да загубите вяра в най-близките си хора. Сериал, който ви учи, че не всичко е такова, каквото изглежда.

 

×

 

This is us (2016)

 

 

Ако този сериал не ви трогне, значи има нещо сбъркано у вас. Една огромна история, която се разпространява в няколко десетилетия и проследява историята на няколко поколения от едно семейство. Информацията ви се подава леко и ненатрапчиво, но не се подвеждайте – нещата са дълбоки.

 

С прекалено човешките си персонажи и ситуации, които на пръв поглед нямат нищо извънредно в тях, This is us разкрива най-съкровените емоции, които всички пазим надълбоко в себе си.

 

×

 

от

публикувано на: 12/07/2019

БНР© 2020 Бинар. Всички права запазени.

Дуенде
  • Фънк Соул
  • БГ Поп
  • Пънк Джаз
  • Детското.БНР
  • Дуенде
  • Фолклор
  • Класика
В момента:
Следва: