Какво да гледам: три комедии, които сте забравили

30/05/2019

След двадесет години хората едва ли ще си спомнят за „Озарк“ или “’Love, death and robots’. Не защото са лоши сериали, а защото не всичко остава в историята. Звучи жалко, но така работят нещата.  Ако сте започнали да гледате телевизия, когато сте били на десет, това означава, че през очите ви са минали стотици ако не и хиляди епизоди на най-различни сериали, предавания и шоута. Няма как да помните всичко. Точно затова тази седмица се заравяме в старите ленти, за да ви върнем назад.

Freaks and geeks (1999)

Има само осемнадесет епизода, но въпреки краткото си съществуване, „Freaks and geeks“ е култов сериал, не само за тези, които са имали шанса да го гледат, но и за всички участвали в него. Оттам изгряват Джеймс Франко, Сет Рогън и Джейсън Сийгъл. Отделно Джъд Апатоу изстрелва продуцентската си кариера и се превръща в най-успешния комедиен продуцент за последните 20 години.

 

Историята е вечна – гимназиална комедия, която обаче изпреварва времето си с похватите, които ползва. Със сигурност, ще го видите с нови очи ако го гледате сега.

3rd Rock from the sun (1996)

Никога не бива да забравяме за „Голямата глава в небето“ и нейния екипаж, дошъл на планетата ни, за да изследва поведението и развитието на човечеството. Знам, звучи като ниско бюджетен Sci-Fi филм от седемдесетте, но всъщност е една от най-добрите изходни ситуации в комедията.

 

От трите предложения днес „На гости на третата планета“ е най-познатият ни сериал. Дълго време се въртя по кабеларките, докато накрая не беше захвърлен окончателно. Сега стои прашасал някъде в необятната вселена на интернет пространството и чака да бъде преоткрит.

 

Bored to death (2009)

В същата година, в която излезе „The Hangover“ и се превърна в класика още в първата седмица след премиерата си, по малките екрани се появи ситком с участието на Зак Галифианакис, Тед Дaнсън и Джейсън Шуартцман. Истината е, че сериалът потъна в огромния океан от продукции в САЩ и така и не успя да сложи отпечатъка си върху поп културата. Проектът просъществува само за два сезона и после беше спрян от HBO поради нисък рейтинг,  което е жалко, защото потенциалът е налице.

 

Ако искате да дадете втори шанс на нещо, то „Bored to death“е перфектният вариант.

 

 

 

от

публикувано на: 30/05/2019

БНР© 2020 Бинар. Всички права запазени.

Дуенде
  • Фънк Соул
  • БГ Поп
  • Пънк Джаз
  • Детското.БНР
  • Дуенде
  • Фолклор
  • Класика
В момента:
Следва: