Какво да гледам: три сериала от Великобритания

03/05/2019

През лятото на 1930-та година в резиденцията на британския министър-председател Рамзи Макдоналд е инсталиран електрически уред, който променя начина на живот на целия цивилизован свят. Телевизията е в зародиш и той е първият човек в страната си, който се радва на новата си придобивка. Единственото нещо, което гледа е „The man with the flower in his mouth“, защото това е единственото нещо за гледане по това време.

 

Британия е пионер в телевизионното изкуство. Тя започва регулярно излъчване на телевизионно съдържание още през 32-ра. Почти тридесет години преди „Канал 1“ да започне работа. Така че можете да си представите, за какви традиции иде реч. От “Monthy python” до “Doctor who?”, до днешните три предложения. Ето ги и тях:

The Durrells (2016)

Много лек и премерен британски хумор, съчетан с комплексни персонажи, „The Durrells“ е разказ за ново начало. Историята следва автобиографичните книги на Джералд Дюрел, в които описва времето, в което той и семейството му живеят на гръцкия остров Корфу.

The Take (2009)

“The Take” е чист британски гангстерски мини сериал, който е в тотален разрез с горното предложение. Ако ви се гледа млад Том Харди в едно от най-добрите му изпълнения, незабавно си пуснете четирите епизода.

The night manager (2016)

Сигурно сте го гледали.. Сериалът спечели две Еми-та от 11 номинации преди три години. Но ако не сте – сега ви е шансът. Няма да разказвам, за какво става въпрос, за да не убия съспенса. Само ви казвам, че Хю Лори прави жестока роля на безскрупулен дилър на оръжия.

от

публикувано на: 03/05/2019

БНР© 2020 Бинар. Всички права запазени.

Дуенде
  • Фънк Соул
  • БГ Поп
  • Пънк Джаз
  • Детското.БНР
  • Дуенде
  • Фолклор
  • Класика
В момента:
Следва: