Чайлдиш Гамбино или как нещата се нареждат

24/04/2019

Хората казват прави това, в което си най-добър и се съсредоточи в него. Не се разпилявай в излишни неща. Пази си енергията. Не може хем така, хем иначе. По принцип хората са прави и е хубаво да ги слушате. Но понякога на хоризонта се появява човек, който няма никакъв шанс за нищо и въпреки това (или точно заради това) не слуша, какво му казват хората. Понякога се появява човек, който не знае, в какво точно да се съсредоточи, защото всичко, с което се захваща, му се получава. Понякога този човек иска да е учен или спортист, а понякога този човек иска да е писател, комик, актьор, певец, рапър, продуцент, режисьор или визуален артист. Понякога се чудя кой е по-известен Доналд Глоувър или Чайлдиш Гамбино.

Свързано изображениеChildish Gambino по време на концерт в Ню Йорк. /reddit/

 

Когато ви казвам, че Доналд Глоувър няма кой знае какъв шанс да стане интернационална суперзвезда, не си го изсмуквам от пръстите. Годината е 83-та, мястото е Военновъздушната база „Едуърдс“ в Калифорния. Там баща му Доналд старши е пощальон, а майка му възпитател в занималня за деца. Доста далече от светлините на големите градове, в които ще работи двадесет години по-късно. Когато е на четири, родителите му се пенсионират и семейството се мести в Джорджия. Джорджия е един от най-християнските щати в САЩ. Да си католик в Джорджия е толкова естествено, колкото да дишаш. Семейството на Доналд, обаче са свидетели на Йехова. Същите тези странни хора, които стоят пред вратата ви с празни усмивки и ви молят да отделите няколко минути за вярата.

 

Религиозните ценности, в които израства Доналд са в пряк разрез с всичко, което иска да прави той. В семейството не се гледа телевизия, няма радио, а литературата е предимно църковна. Не се празнуват рождени дни, няма Коледа, няма играчки и няма лично пространство. Той има по-голяма сестра и по-малък брат. За капак на всичко, майка му и баща му са приемни родители и в къщата има поне две деца, за които семейството се грижи.

Резултат с изображение за donald glover jehovah witness

 

Доналд (горе вдясно) заедно със семейството си. /BWT/

 

Липсата на забавление кара Доналд да си създава свое. Той започва да пише къси разкази и малки пиеси когато е в прогимназия, а по-късно започва да рапира, когато знае, че никой не го слуша. Той е фен на “The Simpsons” и тайно записва аудиото на епизодите на малък диктофон, за да го слуша, когато може. Той е неконвенционален „свидетел“ и комплексите му избиват в креативна енергия. Защитните му механизми в гимназията са изяви и хумор. Той е училищният клоун и това го лишава от срам. А това е важно, имайки предвид откъде тръгва кариерата му.

 

След като завършва гимназия, Доналд търси себеподобни в Ню Йорк. За първи път може да гледа, каквото си поиска – да слуша рап и да си празнува рождения ден. Доналд започва обучението си като сценарист през 2005-та. Освен да пише fan fiction за „Семейство Симпсън“, той заедно с още двама от колегите си започват да правят скечове пред камера и да ги качват в новата платформа за видеа – YouTube. Малко, по малко платформата се разраства и с нея популярността на тройката наречена Derrik comedy.

По същото време започва и музикалната му кариера. Името Childish Gambino идва от рандъм симулатор за рап имена. Не означава нищо и не носи дълбок смисъл. На човека просто му трябва име, за да издава музика. За първи път името Childish Gambino се появява на бял свят през 2008-a в микстейп наречен ‘’Sick boi”

Почти петнадесет години по-късно и същият човек има Грами, Еми и награда на гилдията на сценаристите. Албумите му са платинени и сериалите му са се превърнали в култови произведения. Преди десет дни излезе първият му филм, където си партнира с Риана и в същата седмица Адидас най-накрая пуснаха колекцията кецове, на която Доналд е дизайнер. Понякога нещата просто се нареждат.

от

публикувано на: 24/04/2019

БНР© 2020 Бинар. Всички права запазени.

Дуенде
  • Фънк Соул
  • БГ Поп
  • Пънк Джаз
  • Детското.БНР
  • Дуенде
  • Фолклор
  • Класика
В момента:
Следва: