Какво да гледам: три документални поредици

15/03/2019

Тази седмица ще избягам от фикцията, за да обърна внимание на документалните поредици. Всички останахме шокирани поради една или друга причина от двете части на “Leaving Neverland”. Затова тази седмица ще ви дам няколко поредици, които се смилат по-лесно. Не казвам да не гледате документалния филм за двете момчета, които разказват за преживяното с Майкъл Джаксън, но ако ви дойде вповече вижте тези три.

 

Abstract: The art of design (2017)

Ако сте запалени по дизайн, или просто имате око за красивото, “Abstract” ще ви даде поглед в умовете на едни от най-великите дизайнери на модерното общество. От “Air Jordan” до Крайслер, документалната поредица обхваща широк спектър на интереси и креативност. Да не говорим, колко красиво е снимано.

Losers (2019)

Историята помни победителите. В спорта нещата стоят по същия начин. “Losers” разказва за победените атлети, тези които историята е отхвърлила. През поредицата ще разберете, колко е трудно да се научиш да губиш и каква цена всъщност плащат тези хора и отбори. Разказано е добре и върви леко. Всеки уважаващ себе си спортен фен трябва да гледа десетте епизода, защото не всички сме победители в този свят.

Chef’s table (2015)

Предупреждавам ви – яжте преди да гледате. Chef’s table е кулинарната екскурзия, за която нямате пари или време в момента. Ще ви отведе в различните краища на гурме света и ще активира вкусовите ви рецептори по начин, по който не сте предполагали. Отделно ви вкарва в света на кулинарния бизнес и ви дава представа, за колко труд и мисъл става въпрос.

от

публикувано на: 15/03/2019

БНР© 2020 Бинар. Всички права запазени.

Дуенде
  • Фънк Соул
  • БГ Поп
  • Пънк Джаз
  • Детското.БНР
  • Дуенде
  • Фолклор
  • Класика
В момента:
Следва: