Какво да гледам: три трилър сериала

08/03/2019

От малки обичаме да слушаме страшни истории. В природата ни е. Историите за вещици и чудовища от детството се заместват с такива за мафиоти и убийци в зрелите ни години, но ефектът е един същ. Преодоляваме страхове и това ни кара да се чувстваме добре, че сме живи.

В днешно време жанровете са размити и филмите на Хичкок са неоценени точно заради твърдата си жанрова характеристика. Това е жалко, защото няма нищо по-вълнуващо от добре изграден съспенс.

Тази седмица ви давам три трилър сериала, които да ви държат нащрек, преди пролетната умора да е хванала всички ни.

Manhunt: Unabobmer (2017)

Сериалът е направен по истински случай. Разказва историята на млад, конвенционален агент на ФБР, който е твърдо решен да намери неоткриваемия сериен убиец. През революционен метод за събиране на улики и малко интуиция, Джим Физджерълд успява да поведе разследването в правилната посока.

Класическа игра на котка и мишка, изпълнена с хитри ходове и много напрежение.

Dexter (2006)

Първите четири сезона на „Dexter“ са едно от най-добрите неща, които можете да гледате на малкия екран. Ако харесвате „Breaking Bad“, “American Crime story” и “Fargo”, трябва да благодарите на „Dexter“. Това беше един от първите качествени сериали, които започнаха голямото преселение на таланти от кино студията в телевизионните такива.

История за сериен убиец, който работи за полицията и убива само други убийци. Дълбоко обезпокоен персонаж, който ходи по тънката линия на моралното и пази тайните си от всички, включително и от самия себе си.

Homeland (2011)

Военен герой се завръща като по чудо в страната си, след като е бил осем години в плен от екстремистки мюсюлмани в средния изток. В очите на всички е герой, но не и за Кери Матисън, която е убедена, че той е агент под прикритие.

Последните сезони ми се струват пресилени и според мен трябваше да спрат, докато са нависоко, а те бяха много нависоко. Три сезона класически трилър. По американски. Зрителят е винаги една крачка пред добрите и чака всичко да отиде по дяволите.

Да не говорим за феноменалната игра на Клеър Даниел. Тя предава толкова добре психически нестабилната агентка, че няма как да не ѝ вярваш.

 

от

публикувано на: 08/03/2019

БНР© 2020 Бинар. Всички права запазени.

Дуенде
  • Фънк Соул
  • БГ Поп
  • Пънк Джаз
  • Детското.БНР
  • Дуенде
  • Фолклор
  • Класика
В момента:
Следва: